Aim for the Moon: a shout-out for progress #1

Hallo Jesse Klaver,

Ik wil je op de man af iets vragen. Geloof jij dat we ooit weer in evenwicht met onze planeet zullen leven? Is het haalbaar dat een productieketen zowel in het ecosysteem als de menselijke behoefte voorziet? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor dit geluk?

De Europese Commissie zoekt op dit moment naar mogelijkheden voor modernisering van de btw-tariefstelling. Laten we als Nederland met het meest vooruitstrevende voorstel komen. De consument d.m.v. het verkeerslichtmechanisme stimuleren om duurzamer te kopen. Aan elke kleur verbinden we een belastingtarief dat staat voor de mate van duurzaamheid. Rood staat voor niet-duurzame producten en krijgt daarom het 21%-tarief.
Oranje is een stapje in de goede richting dus deze laten we staan op 6% btw. En voor groene producten, zoals lokale seizoensgroenten, hanteren we een 0%-tarief.

Wanneer we wijs gaan kopen, gaan we automatisch beter leven. Hier hebben op den duur alle stakeholders profijt van. Heb je in 2017 een keertje tijd voor een kop koffie?

Grt, Joost

© Nieuwe Koffie