Aim for the Moon: a shout-out for progress #2

Hallo Jaap Marinus & Jessy Houtman,

Ik signaleer steeds vaker dat jongens het moeilijk hebben. In onze samenleving worden jongens vaak bestempeld als druk, fysiek, competitief en experimenteel. We beoordelen dit normale gedrag als lastig. Waar fysieke kracht ooit hun sterkste punt was, is het nu uit de mode. En jongens worden tegenwoordig vooral aangemoedigd om hun vrouwelijke kant te omarmen. Is er eigenlijk nog wel plek voor echte mannen? Het is tijd voor een tegengeluid.

Viriliteit moet weer een positieve boost krijgen en ik zie Reebok als de ideale drager van deze missie. Crossfit als medicijn voor een man-schuwe samenleving. Een Spartaanse sport als crossfit maakt ons menselijker en daar kan je niet jong genoeg mee beginnen. In een vitale samenleving zijn de vrouwelijke yin en mannelijke yang in evenwicht. Laten we crossfit naar het schoolplein brengen zodat kinderen elkaars grenzen en talenten leren respecteren. Mannelijke crossfit-instructeurs kunnen, vanwege het tekort aan mannen voor de klas, ook meteen als rolmodel fungeren.

Crossfit maakt van de wereld weer een speeltuin. En geeft jongens de ruimte terug. Het lijkt me erg leuk om het hier een keer met jullie over te hebben.
Grt, Joost

© Nieuwe Koffie