Wil je echt genieten van een goede kop koffie? Er gaat niets boven een kop koffie, gemaakt van verse koffiebonen. Bij koffiecups is de koffie al voor je gemalen: dit zorgt ervoor dat er vaak wat smaak verloren gaat. Wanneer je ervoor kiest om zelf verse koffiebonen te malen, ben je helemaal verzekerd van een diepe smaak en heerlijke aroma’s. Je kunt dan gaan ontdekken hoe koffie echt smaakt. Koffiebonen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: het is dan ook belangrijk om te weten hoe je de beste koffiebonen kiest voor jouw koffie. Hier ontdek je alles wat je moet weten over koffiebonen.

Ontdek alles over koffiebonen

Koffiebonen zijn over het algemeen verkrijgbaar in drie soorten: licht, medium en dark. Hoe donkerder de roast, hoe minder smaak er is overgebleven na het proces van roasten. De meeste smaak zit dus in een lichtere boon. Zijn de koffiebonen gebrand, dan zal de smaak al beginnen met wegebben: hoe langer je wacht met drinken, hoe minder smaak de bonen zullen hebben. Let bij het kopen van koffiebonen dan ook goed naar de datum van branden: hoe korter geleden, hoe beter de smaak. Je kunt kiezen voor drie soorten koffie: Arabica, Robusta en een blend van deze twee smaken. Arabica staat bekend om de wat meer fruitige smaken. Robusta koffiebonen bevatten meer cafeïne en zijn vaak wat meer bitter van smaak.

Op zoek naar Italiaanse koffiebonen voor jouw espresso of cappuccino? Er bestaan geen Italiaanse koffiebonen, omdat het klimaat in Italië niet geschikt is voor het verbouwen van koffiebonen. Wel worden de koffiebonen uit andere landen naar Italië gehaald, waar ze worden verwerkt in Italiaanse koffiehuizen. Het is dan ook mogelijk om koffiebonen uit Italië te halen om te genieten van je koffie, maar de bonen komen van oorsprong uit landen als Brazilië, Colombia en andere landen rondom de evenaar.