Barbecueën is een vak apart. En dan bedoelen we niet grillen, nee dan bedoelen we echt barbecueën. Het langzaam klaarmaken van vlees op een lage temperatuur. En als het dan nog eens lekker is is dat helemaal top. Maar welk vlees is nou het lekkerst op de barbecue?

Spareribs

Het geen wat wij in nederland “spareribs” noemen zijn eigenlijk Baby Back ribs maar je hebt ook buikribben. Het verschil daartussen moet je weten omdat het 2 totaal verschillende dingen zijn en allebei totaal anders smaken. Baby Back ribs zijn namelijk kleiner en hebben rondere botten. Ze zijn minder vet en hebben minder vlees op de botten. Het vlees is daardoor wel malser. Buikribben zie je niet zoveel in nederland maar zijn wel ideaal voor de barbecue. Dat komt omdat het vlees wat taaier en vetter is dan die van Baby Back ribs. Allebei super lekkere gerechten voor de barbecue!

Pulled pork

Pulled pork is vlees van een schouder of nek van een varken. De reden waarom het zo heet is omdat het vlees letterlijk uit elkaar wordt getrokken in kleine stukjes/reepjes. Dit is zo goed op een barbecue omdat als je dit lang en goed gaart het een zeer malse textuur krijgt en zeker met het vet en het bindings weefsel wat om de botten zit wordt gemengd in de smaak is het echt een super lekker gerecht. 

Short ribs

Dit wordt ook wel de Rolls Royce genoemd onder de ribs. Dit is een speciaal stukje rib uit de buikzijde van een koe. In specifiek het stuk van de 6e tot de 10e ribben. Dat noemen ze in amerika ook wel de short plate. Vandaar ook de naam short ribs. Waarom deze zo lekker zijn van de barbecue is omdat ze echt het best komen van de barbecue. Het bindings weefsel en het hele vet smelt en wordt omgezet in gelatine. Waardoor je een super mals stukje vlees krijgt met een heerlijke smaak. 

Geen zin om het zelf te maken? Mocht je geen zin hebben om dagen achter de barbecue te staan om dit allemaal te eten. Kijk dan is naar all you can eat Roosendaal. Daar hoef je het zelf niet te doen en krijg je er nog een lekker drankje bij ook! Beter kan toch niet?