Binnen de horeca zijn koffiemachines zo goed als onmisbaar. In ieder restaurant heb je de mogelijkheid om een lekker kopje koffie te bestellen. Er is een reden dat Nederlanders op de vijfde plek staan van de grootste koffiedrinkers ter wereld. Gemiddeld worden er in Nederland per persoon namelijk 4 kopjes koffie per dag gedronken! Dat is ook de grootste reden dat ieder bedrijf en iedere horecaonderneming een goed koffiezetapparaat heeft staan.

In de horeca kom je meestal hele andere koffiezetapparaten tegen dan in het normale huishouden. In huis zijn de machines een stuk kleiner, terwijl deze in de horeca juist groot zijn. Over het algemeen wordt er veel waarde gehecht aan de kwaliteit van koffie, waardoor koffiemachines voor in de horeca natuurlijk wel goede kwaliteit koffie moeten produceren.

Soorten koffie

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten koffie. Koffie is ontstaan rond de zestiende eeuw en werd toen voor het eerst gedronken in Egypte, Turkije, Syrië en Perzië. Langzamerhand verspreidde het drankje zich over de rest van de wereld, en ondertussen kent ieder land van het bestaan van koffie af. 

Één van de bekendste soorten koffie, is cappuccino. Deze variant is ontstaan in Italië en bestaat uit melk, een shot espresso en een laag melkschuim. De oorsprong van de espresso is ook in Italië en is ontstaan door een experiment. De Italianen wilden namelijk een kopje koffie ontwerpen dat bedoeld was voor één persoon en uit een klein kopje gedronken kon worden. Wat ontstond, was de sterke espresso.

Daarnaast zijn er natuurlijk de latte macchiato en de americano en nog vele andere soorten koffie die verkrijgbaar zijn bij grote bedrijven, waaronder Starbucks. Vroeger werd koffie uitsluitend zwart gedronken en tegenwoordig is er nog steeds een groot aantal mensen dat deze variant prefereert over alle anderen. 

Diverse koffiemachines

Koffie is dus een enorm populair drankje. Cafés en restaurants hebben vaak speciale koffiemachines die je niet zomaar bij iemand thuis tegen zal komen. Omdat je als horecaonderneming goede kwaliteit aan de je klanten wil meegeven, is het van groot belang dat er zorgvuldig wordt gekeken naar diverse machines. Een aantal betrouwbare merken zijn bijvoorbeeld Bartscher, Animo en Schaerer. 

Stuk voor stuk hebben deze apparaten technologische snufjes die het zetten en maken van koffie van goede kwaliteit in de hand werken. Koffiemachines voor in de horeca van Bartscher zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met een melkopschuimer voor de geliefde cappuccino. Met de machines van Schaerer zet je alle soorten koffie in een handomdraai op tafel en de koffiezetapparaten van Amino staan bekend om hun eenvoudigheid in het gebruik.

Door te kiezen voor een machine van goede kwaliteit, serveer je zonder al te veel moeite de beste koffie aan jouw klanten.