Selecteer een pagina

Niet iedereen eet dagelijks sushi. Sommige mensen hebben zelfs nog nooit sushi op. Sushi is een klein gerecht uit Japan. De basis van sushi bestaat uit rijst en zeewier dat wordt gecombineerd met andere ingrediënten. Voorbeelden van die ingrediënten zijn vis,ei, zeevruchten en groenten. Meestal loopt de samenstelling van sushi sterk uiteen. 

De verschillende soorten sushi

Er zijn oneindig veel sushi samenstellingen en die verschillen ook allemaal van elkaar. De drie populairste soorten sushi zijn Sashimi, Nigiri en Maki. Vaak moet je de verschillende soorten sushi ook in een bepaalde volgorde eten. Als je begint met sushi eten, start je met de sushi die het lichtst valt. Dat is de lichte vis daarna ga je over op de sushi met zalm. Uiteindelijk kan je de sushi met wat vettige vis nemen en de sushi met ei. 

Met stokjes eten

Sushi moet eigenlijk met stokjes worden gegeten. Maar hoe moet dat nou eigenlijk? Als je stokjes voor het eerst vasthoudt dan zitten ze meestal nog aan elkaar. Dat ze nog aan elkaar vastgeplakt zijn laat zien dat ze ongebruikt zijn. Dus om ze te gebruiken maak je ze los van elkaar. Oefening baart kunst, dus hoe meer je met stokjes eet hoe meer ervaren je straks bent. Je zorgt ervoor dat je de twee stokjes tussen je duim en wijsvinger houdt. Zo kan je beginnen met het smullen van de sushi. 

Sushi restaurant

Als je nu trek in sushi hebt gekregen dan heb je geluk. Sushi is namelijk overal verkrijgbaar in Nederland. Bij elke supermarkt staat het wel in de schappen. Daarnaast zijn er ook oneindig veel restaurants waar ze sushi aanbieden, zoals bij Yutakana. Vaak worden ze bij restaurants aangeboden in all you can eat formules. Je kan dan sushi eten tot je erbij neervalt. 

Dingen die je moet weten

Tussen de sushi door wordt er gember bij geserveerd. Dat wordt gedaan om je smaakpapillen schoon te maken. Zo proef je de smaak van de volgende sushi die je gaat eten beter. Natuurlijk is sushi niet compleet zonder sojasaus, daar moet je alleen niet teveel van gebruiken. Te veel soja is onrespectvol tegenover de Japanners. Als je de soja gebruikt, zorg er dan voor dat je dat dan wel op de vis doet en niet op de rijst. Verder heb je ook nog wasabi, zorg dat je daar niet teveel van gebruikt. Wasabi is namelijk heel pittig. Zo kun je optimaal genieten van je sushi.