Selecteer een pagina

Een pizza gaat er altijd wel in en wat is er nou beter dan een verse pizza met een stevige, knapperige bodem. Wij hebben een recept voor je waar je een heerlijke, knapperige pizzabodem van krijgt.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je maar weinig ingrediënten nodig. Dit recept is voor twee bodems, van ongeveer 25 tot 30 centimeter. Hieronder sommen we alle ingrediënten voor je op.

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 160 milliliter lauwwarm water
  • Een snufje zout

Hoe maak je het?

Het maken van het deeg is eigenlijk enorm simpel: doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en mix deze tot ze een bal stevig deeg. Daarna kneed je het deeg nog even met je handen.

Als je een moge egale bal hebt gekneed, laat je het deeg op een warme plek en afgedekt met een schone theedoek rusten. Het deeg moet zo’n 45 minuten rijzen en dan hoort het in volume verdubbelt te zijn.

Als het deeg eenmaal gerezen is, kun je het uitrollen. Daarbij maakt het niet uit of je dit in een rechthoek of cirkel doet. Rol het deeg zo dik of dun op als je zelf wilt. Klaar? Dan kun je je pizza beleggen. 

Extra’s

Extra smaak aan je pizza toevoegen? Strooi dan voordat je het deeg gaat mixen wat kruiden bij de ingrediënten. Op die manier krijg je een heerlijk kruidige bodem. Je kunt ook de korst vullen met kaas, voor een extra romige, kaasachtige smaak.

Of gewoon al klaar

Toch geen zin om je eigen pizzabodem te maken? Ga dan een vooraf gemaakte pizzabodem halen, zoals de bodems van Monte Pizza Crust. Deze zijn heerlijk stevig en knapperig.