Zon, zee en een korte broek buiten het hoogseizoen om, in Malaga kan het! Malaga is namelijk een heerlijke bestemming als je nog even van de laatste warmte wilt genieten in Europa. De stad heeft een mediterraan klimaat waardoor de zomers niet extreem heet zijn en de winters mild. In Malaga is genoeg te zien en wij hebben de leukste ding voor jou op een rij gezet!

De kathedraal 

De kathedraal van Malaga is zeker niet te missen. Vanuit vrijwel alle richtingen zie je de toren van de kathedraal boven de stad uitkomen. Hij staat op het toeristische plein Plaza del Obispo. Het bouwen van de kathedraal heeft al ruim 200 jaar geduurd en het is nog steeds niet af. Het bouwen duurt zo lang omdat de financiering niet goed rondkomt. In de kerk zijn verschillende stijlen te zien: Gotisch, Barok en Renaissance. Ook kan je sinds 2015 het dak bezoeken, waardoor je een prachtig uitzicht over de stad hebt. En natuurlijk is het een top fotolocatie. De entree van de kathedraal is 6 euro en hij is elke werkdag van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend. Een villa kopen in Marbella kan via Villanovaspain.com.

Veel streetart

Soho is de wijk van de kunst in Malaga. De mensen die in deze wijk leven, hebben deze naam zelf aan de wijk gegeven. Soho is een artistieke wijk met een verzameling van aparte cafés, streetart en leuke winkels. Veel jaren terug was dit een armoedige wijk, maar rond 2000 kwamen creatieve locals met het idee om er een kunstdistrict van te maken. Dat is gelukt en tegenwoordig kun je in elke straat wel een ander kunstwerk bewonderen. 

Het automuseum

Het automuseum ligt ten westen van het stadscentrum. Het bevindt zich in een van de zijvleugels van de oude tabaksfabriek. De buitenkant van het gebouw ziet er heel klassiek uit, maar binnen is het heel modern. Er staan in het museum 90 oude auto’s die verzameld zijn door een Portugese zakenman. Het museum is geopend sinds 2010. 

Varen op vakantie

In de haven van de stad liggen ook verschillende oude schepen waarmee je een boottocht kunt maken. Deze tochten duren een uur en je hebt dan prachtig zicht op de stad, maar ook op de zee. Heerlijk dus, een lekkere vaartocht!