Als je een zwembad hebt, wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden; daarvoor heb je allerlei verschillende middelen. Je kan bijvoorbeeld een lamellenafdekking aanschaffen. Er zijn veel voordelen van lamellenafdekking, die voordelen gaan we in dit artikel bespreken.

Energiebesparing

Ten eerste is lamellenafdekking erg goed voor de energie en geldbesparing. Wanneer je jouw zwembad niet afdekt, gaat warmte die overdag is opgebouwd, ’s nachts weer verloren. Dit is erg zonde want het kost veel geld en het is ook veel moeite om iedere dag weer opnieuw het zwembad moeten verwarmen. Het maakt de zwemervaring ook wat minder plezierig. Hoe minder warmte er ’s nachts verloren gaat, des te minder gas of elektra je de volgende dag nodig hebt om je zwembad op te warmen. Met een zwembad afdekking kan een energiebesparing tot wel 75% behaald worden. Een erg goede optie voor lamellen afdekking zijn solar lamellen. Je kan voor solar lamellen bij zwembadafdekkingvervangen.nl terecht.

Veiligheid

Naast energie en geldbesparing is er met het maken van lamellenafdekking rekening gehouden met de veiligheid. Er wordt bescherming geboden voor kinderen en huisdieren. Als kinderen of je huisdieren in de tuin aan het spelen zijn en ze vallen in het zwembad, dan komen ze niet in het diepe water terecht maar op de lamellenafdekking. Het geeft het huisdier bijvoorbeeld een hond de mogelijkheid om weer van het zwembad terecht te komen.Het type/model zwembad draagt bij aan de veiligheid van een afdekking. Je kan namelijk niet over ieder soort lamellenafdekking lopen bijvoorbeeld; doe van tevoren dus goed onderzoek naar het type lamellenafdekking dat je aan wilt schaffen.

Isolatie en comfort

Doordat lamellen zwembadafdekking erg goede isolerende eigenschappen heeft, koelt je zwembad minder snel af tijdens de koude nachten in het voor- of najaar. Hierdoor kan je in het vroege voorjaar eerder gebruik maken van je zwembad en in het najaar langer genieten.

Een lamellen zwembadafdekking zorgt ook voor meer comfort in je zwembad. Je hoeft niet eerst je zwembad schoon te maken omdat hij helemaal is vol gewaaid met bladeren, zand en ander vuil. De lamellen zwembadafdekking houdt je zwembad dus schoner en zorgt voor een verbeterde waterbalans van jouw zwembadwater. Als je een automatisch systeem hebt voor jouw lamellenafdekking kan je met een druk op de knop het zwembad open en dicht doen, dat is optimaal comfort.