Als je in de stedelijke jungle woont, is een stadstuin een geschenk! Het is een plek om te entertainen en te ontspannen, tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Zelfs de kleinste ruimtes kunnen een groen toevluchtsoord zijn. Helaas heeft de stad onvermijdelijk een prijs in termen van privacy. Gelukkig zijn planten de ideale oplossing en zijn er veel manieren om je eigen privé-toevluchtsoord te creëren en een ideale ruimte te maken voor entertainment . Hier zijn enkele toptips om het meeste uit een stadstuin te halen.

Stadstuin: uniek ontwerp op maat

Stadstuinen zijn vaak omgeven door hoge muren en gebouwen. Maak daarom optimaal gebruik van de achtergronden en omstandigheden die deze bieden door klimmers en schaduwminnende planten te kweken. Het schilderen of bepleisteren van muren en het gebruik van lichtgekleurde bestrating kan helpen om donkere gebieden op te fleuren, evenals glanzend bladige en bonte planten.

Vaak hebben stadstuinen weinig of geen grond, wat betekent dat je verhoogde bedden moet bouwen of planten in containers moet laten groeien moet laten groeien . Gezien de kleine omvang van de meeste stadstuinen is dit echter niet altijd een groot probleem, en het geeft je de mogelijkheid om een ​​grotere verscheidenheid aan planten te kweken die misschien toch niet in de grond gedijen. Gebruik grote containers – ze drogen niet zo snel uit als kleinere potten, dus het is minder werk om water te geven.

Maak van een gebrek aan ruimte een ontwerpkans!

Stadstuinen hebben vaak beperkte toegang, soms alleen door het huis en wie wil er met beperkte opbergruimte over een grasmaaier struikelen? Dus waarom zou u het gazon niet weggooien en kiezen voor stadstuin: uniek ontwerp op maat met veel groenblijvende planten? Bekijk onze projecten waar we evenwicht zoeken via diepe borders, waardoor er voldoende plantruimte is. Een verhoogde bank, beplant met varens, zorgt ervoor dat alle ruimte kan worden benut en waar je nog een bankje of ligstoel kunt plaatsen.