Selecteer een pagina

Het schoon houden van je matrassen is een van de belangrijkste zaken in het huishouden. Er zijn matrassen die van zichzelf natuurlijk vocht en lucht circuleren, zoals een matras van Una Matras. Maar over het algemeen geldt het dat het gewoon belangrijk is om regelmatig je matras schoon te maken. Elke nacht verlies je vocht door zweet, wat jouw matras opvangt (naast allemaal stof). Op lange termijn eindig je dus met een vieze matras en dat is zeker niet een fijne plek om in te slapen. Hoe houd je jouw matras het beste schoon? Wij geven jou een paar tips om je matras goed te onderhouden zodat jij altijd een schone matras hebt.

Tips voor een schone matras

De eerste tip voor een schoon matras is het aanschaffen van een hoes speciaal voor je matras. Deze hoezen zijn dikker dan dekbedovertrekken en ze bieden nog extra comfort voor jouw matras. Bovendien zorgen ze voor extra ventilatie en op deze manier houd je ook jouw matras gemakkelijk schoon. Matrashoezen komen in allerlei verschillende soorten en maten en je kunt deze ook gemakkelijk wassen.

Het ventileren van je matras gebeurt niet alleen door het aanschaffen van een speciale matrashoes, maar ook door je matras regelmatig om te draaien. Een andere makkelijke manier om je matras goed te ventileren, is door je bed niet op te maken elke ochtend. Klinkt apart, maar het is wel zo! Zo geef je jouw matras wat ademruimte door je bed niet spik en span op te maken elke ochtend.

Naast het schoon houden van je matras zelf, moet je ook niet vergeten dat een schone matras begint bij een schoon kussen en dekbed. Vergeet dus niet om niet alleen het dekbedovertrek regelmatig te vervangen, maar ook de kussen en dekbed zelf. Het beste is om dit te laten doen bij een stomerij, zodat niks kapot gaat als je het zelf zou doen in de wasmachine