Schimmels in de badkamer, we hebben er allemaal wel eens last van. Het oogt niet prettig en ze zijn nog slecht voor je gezondheid ook. In dit artikel lees je hoe je ervoor zorgt dat schimmels in de badkamer verleden tijd is.

Ventileren, ventileren en nog eens ventileren!

De titel verklapt het al: ventileer de badkamer goed. Warme douches, baden of zelfs het laten lopen van warm water uit de kraan zorgt voor stoom. Daardoor beslaan je spiegels en zitten er waterdruppels (condensatie) op de spiegel, muren en het plafond Dat maakt de badkamer een perfecte plek voor schimmels en dat wil je voorkomen. Schimmels en zwammen in de badkamer voorkom je door het raam open te zetten, zowel tijdens het douchen of het badderen als daarna. Dat is de beste manier om het vocht uit de ruimte weg te laten trekken. Heb je geen raam in de badkamer? Laat de deur open en zet het ventilatiesysteem aan.

Zelf schimmels verwijderen

Heb je toch last van schimmelvorming in de badkamer? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk aan vochtbestrijding in Zeeland te doen en de schimmels te verwijderen. Dit kun je doen met speciale schimmelverwijderaars die je in de supermarkt koopt. Het is een klus waar je wel even de tijd voor moet nemen; het product moet je goed in laten trekken en vervolgens ga je met een schuurspons aan het werk. De schimmelverwijderaars zijn agressieve producten waar bleek in zit; pas dus op met je kleren, huid en ogen en zet een raam of deur open.

Een professioneel bedrijf inschakelen

Wanneer je schimmel de badkamer hebt, kun het zelf verwijderen, maar zoals je net hebt gelezen is dit best een vervelende klus. Geef het uit handen en laat een professioneel bedrijf het werk voor je doen. Niet alleen bespaart je dat een hoop tijd en moeite; deskundige vakmensen herkennen het soort schimmel waar je last van hebt en kunnen je tips geven hoe je de problemen in het vervolg kunt voorkomen.