Duurzamer leven is steeds maar van deze tijd. Maar wist je ook dat papier en karton zeer duurzame producten zijn? Papier en karton worden meestal gemaakt van houtvezels. Deze zijn afkomstig uit hout en oud papier. Papier en karton zijn dus natuurproducten die ook nog eens goed recyclebaar zijn. Wil jij nou kartonnen inpakpapier kopen? Dan kan je bij Leukgegeven.nl terecht. Je kan daar nog meer inpakspullen komen, zoals cadeauzakjes van Leukgegeven

Maak gebruik van krantenpapier

Krantenpapier verpakking klinkt heel saai en stom, maar je kan dit leuker maken met een strik of foto’s. De foto’s moet je er wel goed opplakken en je zou er ook nog eventueel voor kunnen kiezen om de strik een felle kleur te geven. Spaar verpakkingsmateriaal van cadeautjes die jij eerder hebt uitgepakt. Open jij je cadeau voorzichtig, dan is het vaak nog prima in staat om het nog een keer te gebruiken. Geef je kleding als cadeau, dan levert dat jou al gauw een slap cadeau op. Dit kan je voorkomen door kledingstukken op te rollen in kartonnen oppervlakken. Doe op het eind dan wel nog een lintje eromheen, zodat het niet gelijk weer open springt. Dit idee klinkt heel saai, maar door een leuk lintje en leuke sticker wordt het al leuker. Ook de lintjes kan je hergebruiken. Gedroogde takjes of blaadjes uit de tuin zou je ook als decoratie kunnen gebruiken. 

Gebruik papieren tassen

Papieren tassen krijg je vaak wanneer je iets gekocht heb in een kledingzaak. Deze tassen kun je zelf heel leuk creatief versieren en veranderen. Je kan deze tassen gebruiken als inpakpapier of om je cadeau in te doen. Vind je bruin inpakpapier wat saai? Stempel of teken er dan motiefjes op en maak het wat persoonlijk. Vaak hangt er aan kleding die je niet meer draagt, touwtjes of stukjes kant. Deze onderdelen kan je als versiering gebruiken. Je kan stof ook in reepjes snijden en er lintjes van maken. Geef je wijn als cadeau dan kan je dit ook goed in een kartonnen tas doen. Heb je in een kartonnen tas nog opvulling nodig, dan kan je ook met gemak papiersnippers erin doen of kranten verfrommelen. Zo wordt het cadeau dan alsnog beschermd.

Heb je nog veel oude landkaarten of kalenders? Dan kan je deze ook makkelijk gebruiken als inpakpapier. Dit vind je zelf misschien minder saai, dan kartonnen inpakpapier. Nu in deze tijd wordt er toch vooral alleen nog maar gebruik gemaakt van GPS. Zulke kaarten worden nog maar zelden gebruikt.