Het mengen van epoxy giethars is niet lastig, je kan dit ook zelf doen. Epoxy giethars transparant kan worden gebruikt voor tafels en meubelen. Epoxy transparant is glashelder en zal niet verkleuren, maar toch kan je de epoxy een kleur geven. Dit kan door het toevoegen van pigmenten aan de epoxy giethars. Wil jij nou experimenteren met giethars? Koop dan giethars van epoxyshop.

Waar is epoxy voor geschikt?

Epoxy kan op veel ondergronden aangebracht worden. Je kan epoxy onder andere gebruiken bij een tafel, een vloer, accessoires en sieraden. Bij het maken van sieraden en andere kleine objecten wordt UV-hars geadviseerd. Gebruik je giethars, dan moet je wel goed opletten dat de hars wel echt goed uitgehard is. Is het niet goed uitgehard, dan moet je oppassen met het aanraken. Het vloeibare hars kan huidirritaties veroorzaken. Voor kleinere objecten kan je beter de giethars opbouwen met dunnen lagen.

Veilig werken met epoxyhars

Tijdens het uithardingsproces kan er damp vrijkomen. Dat komt omdat in de componenten van de epoxy een kleine hoeveelheid aan vluchtige bestanddelen zit. Deze bestanddelen komen tijdens het uithardingsproces in kleine hoeveelheid vrij. Langdurige blootstelling aan deze bestanddelen kan je beter vermijden. Ventileer de ruimte zo goed mogelijk. Het is sowieso verstandig om met handschoenen en kleren te werken die vies mogen worden. De handschoenen zijn verstandig om huidirritaties te voorkomen, die kunnen ontstaan wanneer je per ongeluk vloeibare epoxy aanraakt. Werk altijd in een ruimte met een goede ventilatie en waar je niet al te lang in hoeft te blijven. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen doe dan voor de extra beveiliging nog dampmasker op en een veiligheidsbril. 

Is epoxy schadelijk voor je?

Het werken met epoxy kan gevaarlijk zijn, maar juist daarom moet je gebruik maken van goede beschermingsmiddelen, zoals een dampmasker, beschermende kleding, veiligheidsbril en handschoenen. Hierdoor wordt het risico op beschadiging van jouw luchtwegen tot het minimum beperkt. Werken met epoxy kan ook invloed hebben. Het kan een allergische reactie opwekken. Deze allergische reactie vindt alleen bij een klein groepje mensen plaats. Die reactie kan komen door een bepaald stofje in de epoxyhars. De allergische reactie door epoxyhars is op de plaatsen waar het hars in contact is geweest met jouw huid, dit kan leiden tot rode bultjes, blaasjes, zwellingen en hoestbuien. Pas dus wel op tijdens het werken met epoxy.