Ontdek hoe je de juiste kleuren voor elke kamer kiest

Is het je opgevallen dat in de meest actuele decoraties de kleur van de muren in wisselwerking staat met de omgeving? Of het nu in een klassieke, hedendaagse, minimalistische of moderne stijl is. De kleuren en formaten die gekozen zijn om de decoratie samen te stellen, moeten bij elkaar passen, zodat er een harmonieus geheel in huis ontstaat. Daarom is het essentieel om hieraan te denken wanneer je het huis schildert.

Er is een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen muurverven op de markt, met oneindig veel variaties in tint. Op dat moment ontstaat de uitdaging: hoe kiest en combineert je de beste optie om leven in de kamer te brengen? Om je te helpen dat evenwicht te vinden, bekijk dan de tips die we hebben opgesteld, en vergeet niet dat je bij De Bell Schilderwerken Oosterhout de beste vakmensen vindt om jouw project uit te voeren. Het is de moeite waard om te controleren!

Harmonie van kleuren bij het schilderen van het huis

Deze term wordt gebruikt om kleuren aan te duiden die goed bij elkaar passen of elkaar overlappen. Zo brengt het een gevoel van evenwicht en comfort, en wordt het aantrekkelijk voor het oog. Dus, om die tinten te vinden die bij elkaar passen, kunt je de kleurencirkel gebruiken die je zal helpen de meest harmonieuze keuze te maken.

Kleuren en sensaties

Elke kleur, textuur en detail kan een andere sensatie overbrengen in de kamers van jouw huis, die kan variëren naar gelang van de gekozen toepassing. Maar er is geen specifieke regel, jouw keuze moet gebaseerd zijn op jouw persoonlijke smaak.

Bij de keuze van de kleur van de muren moet men dus rekening houden met het geheel: behalve het gevoel dat men zoekt, moet men ook nagaan of de kleuren en formaten van de meubelen passen bij de decoratie-objecten en de details van de omgeving. Het schilderij moet een aanvulling zijn op het scenario, zonder de aandacht te trekken door te overdrijven of te contrasteren met andere tinten.

Meubilair + gekleurde muren

Je hebt toch wel ergens versieringen gezien met overdaad aan kleuren. En dit gebeurt wanneer de persoon kiest voor gekleurde muren met sterke tinten, zonder zich zorgen te maken over de kleuren van het meubilair, en de decoratieve voorwerpen die de omgeving zullen samenstellen.

Het probleem is dat deze overdrijving “visuele vermoeidheid” veroorzaakt, dat is dat gevoel van onbehagen, en de indruk achterlaat van een ongeorganiseerde plaats. Wees dus voorzichtig, zodat de muren niet contrasteren met de decoratie.