Een sterfgeval is al triest genoeg, en helaas komt erna een administratieve nasleep die je er tijdens een rouwproces eigenlijk niet bij kunt gebruiken. Er is in veel gevallen een huis dat ontruimd moet worden. Dat laatste maakt deze periode nog moeilijker, dus wellicht is het een idee om dat gedeelte uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf.

Persoonlijke bezittingen

Als de plechtigheid achter de rug is, wil je het liefste verder niks aan je hoofd hebben. In de woning van degene die het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruild, is echter nog van alles te doen. Na het uitzoeken en eventueel verdelen van persoonlijke bezittingen die niet verloren mogen gaan, blijft er veel achter: meubels, vloerbedekking, apparatuur en nog veel meer. Zaken die je het liefst zou laten liggen. De keiharde realiteit is dat de voordeur dan niet zomaar dichtgetrokken kan worden.

Ontruimen uitbesteden

Hierin gespecialiseerde instanties zoals ontruimingsbedrijf Goedkoop Ontruiming nemen deze taak op zich. Op een respectvolle manier wordt de woning gestript tot de basis volgens de geldende eisen en/of gemaakte afspraken. Deze hangen af van de woonsituatie, maar de gewoonte is in Nederland dat een woning bezemschoon opgeleverd wordt. Vaste meubels en accessoires worden losgehaald en verwijderd, spijkers en schroeven uit muren gehaald, vloerbedekking losgetrokken. Bedrijven zoals deze zorgen hiervoor nadat je zelf zorgvuldig het huis hebt nagelopen op belangrijke items. Dan is het een kwestie van contact opnemen, een afspraak maken, de offerte inzien, en het huis vormt geen zorg meer. Ontzorgen, noemen we dat met een modern woord.

Duurzaamheid

Daarbij staat duurzaamheid vanzelfsprekend voorop: met veel artikelen kan een ander nog blij gemaakt worden en dat is beter voor het milieu. Die spulletjes wordt dan ook een tweede leven gegund via de kringloopwinkels, die in het geval van Goedkoop Ontruiming deel uitmaken van het ontruimingsbedrijf. Afval wordt netjes gescheiden en waar mogelijk gerecycled. Zorg ervoor dat het ontruimingsbedrijf contact opneemt bij twijfel over bepaalde items. Er kan in alle emoties en drukte immers wel eens iets over het hoofd gezien zijn. Een horloge in een laatje of andere zaken die je bij nader inzien toch graag behoudt als aandenken.