In de westerse landen hebben we het geluk dat er water uit de kraan komt. We maken hier dagelijks in grote hoeveelheden gebruik van. Het gemiddelde waterverbruik per dag bedraagt zo’n 89 liter per persoon per dag. Bij een gezin van vier personen komt dit uit op 356 liter per dag. Aangezien we kraanwater voor diverse doeleinden verbruiken in huis, is het zeer aan te raden om de kwaliteit van het water te verhogen. 

Waar gebruiken we kraanwater voor?

Het merendeel van het water wordt gebruikt om te douchen. Op de tweede plek staat de wc en de derde plek gaat om de wasmachine. Naast de drie grootverbruikers gebruik je water voor de vaat, je handen te wassen en het poetsen van je tanden. Al met al maak je wellicht zonder dat je erbij stilstaat erg veel gebruik van water. Naast dat je hier nauwelijks bij stilstaat, sta je hoogstwaarschijnlijk ook niet stil bij de kwaliteit van het water. Dit terwijl water van een slechte kwaliteit invloed kan hebben op je gezondheid en de hoeveelheid onderhoud in huis. 

Hoe kan je zorgen voor schoner water?

Een algemeen bekend probleem is dat er kalk in kraanwater zit. Na verloop van tijd kan dit de leidingen vervuilen en komt het in grote hoeveelheid voor in je water. Een manier om gezonder drinkwater te krijgen en de leidingen langer intact te houden, is door een waterontharder te gebruiken. De meeste waterontharders maken gebruik van zout. De Solucalc waterontharder maakt echter gebruik van CO2. Het gebruiken van CO2 levert dan ook verschillende voordelen op. 

Wat zijn de voordelen van een waterontharder die op CO2 werkt?

Een CO2 waterontharder levert verschillende voordelen op. Wellicht het grootste voordeel is dat het erg gebruiksvriendelijk is. Je hebt namelijk geen zoutzakken waardoor de hoeveelheid onderhoud behoorlijk afneemt. Een ander pluspunt is dat het voordelen voor de gezondheid oplevert. Dit omdat het drinkwater in vergelijking met de situatie vooraf stukken schoner is en daardoor ook een andere smaak krijgt. De laatste reden om gebruik te maken van een CO2 waterontharder is omdat je hierdoor de hoeveelheid waterverontreiniging of -verspilling aanzienlijk verminderd.  

Een CO2 waterontharder kan je overigens niet bij veel partijen aanschaffen. Dit omdat de techniek innovatief is. Een partij bij wie je hier wel voor terecht kunt, is Vakmanandrewaterontharder.nl. Zij kunnen indien gewenst de montage van de waterontharder voor je regelen.