Je auto onderhouden kan een best lastige taak zijn. Vooral als je niet weet waar het probleem zit. Gelukkig kan je op internet allerlei handleidingen vinden hoe je je auto kunt onderhouden. In dit artikel krijg je echter de makkelijke manieren te weten hoe je je auto kunt onderhouden.

Een goede wasbeurt geven

Een hele simpele manier om je auto te onderhouden is deze 1 keer per 2 maanden een goede wasbeurt te geven. Maak als je je auto gaat wassen een goed sopje te maken. Gebruik tijdens het schoonmaken wel twee emmers. Eentje vul je met het sopje. De ander vul je met alleen water. Dit noem je de spoelemmer. Hiermee zorg je ervoor dat je geen vuil op je doek krijgt waardoor je krassen kan veroorzaken op je lak.

Controleer al je vloeistoffen

Het is verstandig om ook één keer per maand al je vloeistoffen te checken. Denk daarbij aan koelvloeistof. Kijk deze na wanneer je een koude auto hebt en vul deze zo nodig aan tot de aangegeven hoeveelheid van de fabrikant. Natuurlijk moet je dit ook doen op een vlakke ondergrond.

Je oliepeil meet je op dezelfde manier als je koelvloeistof: op een vlakke ondergrond met een koude motor.

Je ruitensproeiervloeistof bijvullen wordt aangeraden om in de winter te doen. Vul dit aan met vloeistof dat antivries heeft. Het is natuurlijk niet fijn om een smerige vooruit te hebben en deze niet schoon kunnen maken.

Controleer je bandenspanning

Je bandenspanning controleren is ook iets wat je vaak moet doen. De bandenspanning is niet alleen goed voor je banden, maar ook voor het milieu. Met een te hoge bandenspanning raak je weinig van het wegdek aan waardoor je een snelle vlakke plek krijgt op een klein stukje band. Een te lage bandenspanning zorgt er weer voor dat je te veel contact maakt met het wegdek en sneller op een groot stuk band. Ook heb je minder grip waardoor je meer toeren moet draaien en zo meer benzine verbruikt.
Per auto verschilt natuurlijk hoe veel onderhoud je er aan moet plegen. Een Ford Ka heeft veel minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een Porsche Cayenne. Voor de beste Porsche Cayenne onderhoud kun je terecht bij ProCar-Tilburg.