Als jij een hoop planten in je tuin hebt, bijvoorbeeld hagen, borders en een gazon, is het erg belangrijk dat deze planten de juiste hoeveelheid water krijgen. In de wintermaanden is het vaak erg nat in Nederland, maar in de zomer kan het soms ook erg droog zijn. Zeker in deze tijd van het jaar is het belangrijk dat jij je bezig houdt met het welzijn van de planten in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om het bewateren van de planten handmatig te doen. Ook kun je ervoor kiezen om een beregeningsplan op te stellen. Dit is zeker wanneer je een grote tuin hebt een stuk makkelijker en efficiënter.

Wat is een beregeningsplan?

Een beregeningsinstallatie van Groen met Water is een plan dat je opstelt om een gezonde tuin met een levendige uitstraling te kunnen behouden. Het laten installeren van een beregeningssysteem, kun je op een aantal verschillende manieren doen. Wat het meest handig is voor bij jou in de tuin, is een beetje afhankelijk van hoe deze eruit ziet. Over het algemeen zal het er op neer komen dat er een aantal sproeiers bij jou in de tuin wordt geplaatst. Je kunt deze sproeiers zelf instellen waardoor ze bijvoorbeeld om de 2 uur automatisch aan gaan. Ook kun je vaak beslissen over hoe ver de sproeier het water moet schieten. Het kan immers per tuin erg verschillend zijn hoe groot en hoe breed deze is. 

De voordelen van een beregeningssysteem

Wanneer je ervoor kiest om een beregeningssysteem in je tuin te laten plaatsen, zul je kunnen genieten van een aantal verschillende voordelen. Door een beregeningssysteem te laten installeren, zul je jezelf namelijk een hoop tijd kunnen besparen. Wanneer je een grote tuin hebt, kan het uren duren om alle planten water handmatig te geven. Bovendien loop je wanneer je zelf de planten water geeft het risico dat de ene plant een stuk meer water krijgt dan de ander. 

Door ervoor te kiezen het water niet handmatig te geven, weet je in ieder geval zeker dat alle planten voldoende water hebben gekregen om gezond te blijven. Wanneer je de beregeningssystemen wilt laten installeren, zijn er wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Zo is het belangrijk om te kijken naar de plaatsing en de werking van de sproeiers. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten sproeiers. Zo heb je bijvoorbeeld sproeiers die onder de grond zitten en ook sproeiers die altijd boven het gazon uit zullen steken.