Wil jij een mooie haag, die zowel ’s zomers als ’s winters kleur geeft aan je tuin? Kies dan eens voor de rode beukenhaag. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over deze populaire haagplant.

Uiterlijk van de rode beukenhaag

De rode beukenhaag draagt de officiĆ«le naam Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’. De naam zegt het al – de kleur van de rode beukenhaag is donkerrood. Dit is een belangrijk verschil met de ‘gewone’ beukenhaag, die groene bladeren heeft. In het najaar verkleuren de bladeren naar donkerbruin. De bladeren vallen niet af, maar blijven aan de plant zitten. Hierdoor houd je ook ’s winters een mooie volle haag. In het voorjaar worden de oude bruine bladeren langzaam weer vervangen door nieuwe donkerrode bladeren. Een rode beukenhaag koop je online bij hagen-planten.nl

Verzorging van de rode beukenhaag

In mei-juni en in september moet de rode beukenhaag gesnoeid worden om hem in vorm te houden. In principe snoei je de beukenhaag op de hoogte die jij mooi vindt. Heb je korte haagplanten gekocht die je nog wilt laten groeien tot een hogere lengte? Ook dan is het aan te raden om de haag toch jaarlijks licht te snoeien. Doe je dat niet, dan krijg je geen mooie volle haag.

Aanplanten van de rode beukenhaag

De rode beukenhaag wordt in de regel op twee manieren verkocht: met ‘kale wortel’ of ‘in pot’. Met ‘kale wortel’ wordt bedoeld dat de beukenplanten bij de kweker uit de grond worden gehaald, en vervolgens direct aan jou verkocht. Beukenplanten in pot zijn bij de kweker in een pot gekweekt. Deze planten koop je dus in pot. Beukenplanten met kale wortel zijn goedkoop en kun je alleen in het najaar, winter en vroege voorjaar planten. Beukenplanten in pot kun je – met uitzondering van midzomer – vrijwel altijd poten. Veel kwekers (waaronder hagen-planten.nl) verkopen vooral beukenhaagplanten met kale wortel. Gebruik voor het aanplanten van de rode beukenhaag altijd geschikte aanplantgrond.

Aanschaffen van de rode beukenhaag

Ben jij enthousiast geraakt en wil je deze beukenhaag aanschaffen? Er zijn verschillende tuincentra waar je deze plant aan kunt schaffen. Tegenwoordig kun je beukenhagen echter ook aanschaffen via webwinkels. Kijk bijvoorbeeld eens op hagen-planten.nl! Zij bieden veel verschillende maten rode beukenhaag aan. Daar kun je heel gemakkelijk jouw bestelling plaatsen.