De naam Max Verstappen is een naam die je vast wel een keer hebt gehoord. De bekende autocoureur maakt in 2014 zijn officiële debuut in de autosport en vanaf dat moment is zijn carrière en bekendheid alleen maar nog meer gegroeid. Maar wie is Max Verstappen nou eigenlijk? In dit artikel gaan we een kijkje nemen in het leven van Max Verstappen, zijn familie, afkomst en geschiedenis met karting en formulewagens.

Familie Verstappen

Als eerste zullen we een kijkje gaan nemen bij de familie van Max verstappen. Verstappen heeft een jongere zus genaamd Victoria. Victoria was erg succesvol in karten toen ze nog jong was. Verstappen heeft daarnaast ook nog een jongere halfzus en een jongere halfbroer die 4 en 1 jaar oud zijn. Ook heeft Max Verstappen een Nederlandse vader Jos Verstappen en een Belgische moeder Sophie Kumpen die ook allebei bekend zijn in de racewereld. In het artikel op GPToday.net kan je meer informatie vinden over de racegenen van Max Verstappen.

Belgisch of Nederlands?

Max Verstappen is 30 september 1997 in Hasselt, België geboren. Maar hij rijdt toch onder de Nederlandse vlag? Dat klopt ja, hij rijdt zijn wedstrijden onder een Nederlandse racelicentie omdat hij zich in zijn woorden ‘meer Nederlands voelt’. Hij spendeerde meer tijd met zijn Nederlandse vader dan zijn Belgische moeder en was altijd omringd door Nederlanders toen hij opgroeide in Maaseik. Hij zegt dat hij eigenlijk alleen maar in België woonde om te slapen, overdag was hij altijd in Nederland te vinden en hier had hij al zijn vrienden. Om deze reden heeft Max Verstappen besloten om onder een Nederlandse racelicentie zijn wedstrijden te gaan rijden.

Karting en Formulewagens

Op zevenjarige leeftijd begon Verstappen met karten. Hij werd direct kampioen in de miniklasse van het Belgische kampioenschap, in 2006 werd hij in dezelfde klasse weer kampioen. Hierna is zijn kartingcarrière alleen nog meer succesvol geworden. In 2013 maakte Verstappen zijn testdebuut in Formule 3, en in 2014 maakte hij zijn officiële debuut in Formule 3. Naast testdebuuts heb je ook testdagen. Hetzelfde jaar werd bekendgemaakt dat Verstappen per direct onderdeel uitmaakte van het Red Bull Junior Team en daar begon zijn Formule 1 carrière. Op 15 maart 2015 maakte hij zijn Formule 1 debuut tijdens de Grand Prix van Australië. Verstappen werd op 17 jarige leeftijd de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1.