Je staat op het punt om buiten te gaan klussen en staat meteen voor een dilemma. Welk materiaal ga je hiervoor gebruiken? Het aanbod is zo immens groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet welk staal je moet gaan kiezen. Nochtans is rvs – de afkorting voor roestvrij staal of inox – aan een ware opmars bezig, zowel in de industriewereld, privé en in de bouwbranche. Voor wie op zoek is naar maatwerk: lasersnijden door Steelpoint International is een uiterst geschikte bondgenoot voor wie op zoek is naar rvs materiaal. 4 tips waarom rvs de jongste jaren aan populariteit wint.

1. Hygiëne staat voorop

Een van de voornaamste hoofdredenen waarom klussers voor rvs kiezen heeft te maken met de hygiëne. Roestvrij staal is immers bacterievrij of ondervindt geen last van ziekteverwekkers. Daarnaast is roestvrij staal makkelijk te onderhouden en te reinigen. Omdat rvs nauwelijks of geen onderhoud vergt, wordt roestvrij staal vooral toegepast in restaurant- en industriële keukens, ziekenhuizen en op plekken waar hygiëne een topprioriteit is.

2. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

Belangrijk aspect is dat roestvrij staal duurzaam is. Dit heeft te maken met de taaiheid van het materiaal omdat het lichte materiaal uitstekend bestand is tegen het gewicht. Een ander bijkomend pluspunt is dat rvs goed is opgewassen tegen uitzonderlijke weersituaties, zowel op het gebied van hoge en koude temperaturen. Buiten- of binnenlucht maakt nauwelijks iets uit.

3. Weerstand tegen roest

De naam doet het al vermoeden. Rvs is roestvrij. Het is sterk tegen roest, corrosie, waterspatten of andere invloeden van buitenaf. Bij het produceren van roestvrij staal wordt immers chroom toegevoegd. Die verbinding met zuurstof in de lucht zorgt ervoor dat er een film over het materiaal wordt gecreëerd. Die zogenaamde film zorgt er nadrukkelijk voor dat het metaal volledig bestand is tegen roest. Vandaar de oorsprong van de naam roestvrij staal.

4. Roestvrij metaal als esthetische eyecatcher

Veel mensen kiezen voor rvs omwille van het esthetische uiterlijk en geldt vaak als eyecatcher. Dit heeft vooral te maken met het strakke design waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne of klassieke invalshoeken. Omdat het mooi oogt, wordt rvs steeds vaker gebruikt aan de buitenzijde van vastgoedpanden, zowel voor woningen als voor appartementsgebouwen of bedrijfspanden.