Even een kopje koffie halen onderweg wanneer je staat te wachten op het station, zo kun je even goed wakker worden voor je naar werk of school gaat. Waarschijnlijk neem je meestal hetzelfde kopje koffie, omdat je dit eenmaal gewend bent en lekker vindt. Soms kan het ook wel eens lekker zijn om af te wisselen, daarom vertellen wij hier vijf verschillende soorten koffie om uit te proberen.

IJskoffie

Een ijskoffie is een koffie die vooral op een zomerse dag lekker is. Deze koffie wordt namelijk koud geserveerd. Je hebt twee verschillende soorten ijskoffies, je kunt hem namelijk maken met alleen ijsklontjes of ook nog softijs toevoegen. De ijskoffie met ijsklontjes is een stuk dunner en minder zoet dan degene met softijs.

Ristretto

Het broertje van de espresso is de Ristretto, bij deze koffie krijg je namelijk dezelfde shot als een espresso, alleen wordt hier ook nog water aan toegevoegd. Deze soort koffie is dus voor degene die een espresso net wat te sterk vinden. Door het water toe te voegen, worden de smaken wat minder uitgesproken. De sterkte van de koffie verschilt ook per koffieboon, als je op zoek bent naar een wat mindere sterke koffie kan je kunt het best zoeken op “Online koffie bestellen” en dan kijken naar de minder sterke bonen.

Flat White

De Flat White lijkt op een cappuccino of een latte, maar is toch weer net even wat anders. Bij de Flat White wordt er gebruik gemaakt van minder opgeschuimde melk. Het andere verschil is dat deze koffie met twee shots espresso wordt gemaakt in plaats van één. Hierdoor smaakt deze koffie iets sterker dan een cappuccino of latte.

Irish coffee

Wanneer je toe bent aan een koffie met wat drank er in, kun je kiezen voor de Irish coffee. In de Irish coffee zit namelijk Ierse whisky. Om het helemaal af te maken voeg je er nog bruine suiker en slagroom er aan toe. Meestal wordt deze koffie gedronken als toetje.

Mocha

Als je op zoek bent naar een koffie met chocolade, dan is dit de perfecte koffie voor jou. Je doet er eerst een laagje espresso in, vervolgens een laag chocolade, dan wat melk en om het af te maken kan je er wat slagroom op doen. Eigenlijk is dit dus een chocolademelk, maar dan nog met koffie toegevoegd.

Altijd dezelfde koffie nemen is een veilige keuze, maar het kan soms ook leuk zijn om voor iets heel anders te gaan. Zo kun je kiezen voor een ijskoffie, een Ristretto, een Flat White, de Irish coffee of een Mocha.