Niks is vervelender dan situaties waarin er sprake is van een verstopping in een afvoer van bijvoorbeeld toilet, douche of keuken. In dit geval wordt het water niet doorgespoeld, waardoor het niet voldoende wordt afgevoerd in de richting van de riolering. Het resultaat? Een verstopte putje, een gootsteen vol met water en geïrriteerde personen in het huishouden.

Verstopte afvoer oplossen

Een verstopte afvoer kan je gelukkig wel gemakkelijk oplossen door het te ontstoppen met speciale hulpmiddelen (zoals een ontstopper en ontstoppingsmiddelen, verkrijgbaar in de supermarkt of specifieke services dicht bij huis, zoals DG Riooltechniek: ontstoppingsdienst in Breda). Het is echter natuurlijk prettiger als je dit al zelf zo veel mogelijk kunt voorkomen. Wat zijn de oorzaken van verstoppingen? Wij zetten de meest voorkomende oorzaken op een rijtje.

Afval dat blijft vastzitten in de leiding

De meest voorkomende oorzaken van verstopte putjes en rioleringen zijn vuil en etensresten die wij als mensen vaak doorspoelen in de wc, de gootsteen in de badkamer of het aanrecht in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je etensrestjes wegspoelt na het koken of bakken, of aan haren nadat je je tanden hebt gepoetst in de badkamer. Het is verstandiger om dit weg te gooien in de prullenbak, maar vaak hebben mensen geen tijd en zin. Dit leidt ertoe dat we al onze viezigheid doorspoelen, waardoor onze afvoer sneller verstopt raakt.

Om dit te voorkomen, kun je speciale producten aanschaffen die dit soort afval voor jou opvangen. Hoe vies het ook is, zo voorkom je wel een verstopte afvoer. Het weggooien van je viezigheid is waarschijnlijk ook veel makkelijker dan het ontstoppen van je afvoer.

Problemen met het meubel zelf

Een andere veelvoorkomende oorzaak is wanneer er technische problemen zijn met bijvoorbeeld het toilet of de gootsteen. Vaak wordt dit veroorzaakt door onderdelen van de afvoering die niet meer werken. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met een specifieke ontstoppingsservice. Zij zullen je gemakkelijk en snel willen helpen.