Koffie is een hot item. Dagelijks wordt er wereldwijd meer dan twee miljard koppen koffie gedronken, wat koffiebonen na olie een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld maakt! ’s Werelds populairste warme drank is bovendien verantwoordelijk om meer dan 120 miljoen mensen om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit betekent dat de koffie die wij drinken afhankelijk is van de gezondheid, de welvaart en het welzijn van miljoenen koffieboeren die op 10 miljoen hectare koffieplantages de natuurlijke continuïteit in stand moeten houden. Hierdoor is duurzaamheid in de koffie industrie een alsmaar belangrijker aspect geworden. Maar wat betekent ‘duurzame koffie’ eigenlijk en waarom zou je er voor moeten kiezen? In dit artikel geven we je de belangrijkste redenen voor waarom dit belangrijk is. 

Ondersteuning van koffieboeren

Echte duurzame koffie is koffie die wordt verbouwd op een manier die de natuur beschermt en de levensomstandigheden verbetert van de mensen die de koffiebonen verbouwen en verwerken. En dit is essentieel, want koffie speelt een vitale rol in het levensonderhoud van miljoenen plattelandsgezinnen in ontwikkelingslanden.

De vraag naar steeds goedkopere producten kan de druk op de landbouwers vergroten om de prijzen laag te houden, wat kan leiden tot praktijken die slecht zijn voor natuur en mens. Niet alleen kan het resulteren in uitbuiting van de werknemers, maar de druk op koffielandbouwers kan hen ertoe dwingen meer bossen te kappen, pesticiden van mindere kwaliteit te gebruiken en een beroep te doen op goedkope arbeidskrachten of zelfs kinderarbeid om winst te maken.

Dit alles betekent dat het kiezen voor duurzame koffie ervoor zorgt dat boeren een eerlijke vergoeding krijgen, de druk op hen vermindert en zorgt voor ethische productie en landbouw. 

Bij de Koffiebaron vind je een ruim assortiment van duurzame koffiemerken. Hier ben je voor al jouw koffiewensen aan het juiste adres en geniet je van een unieke keuze uit gemalen koffie, koffiebonen en allerlei handige toebehoren. Bovendien zijn je koffiebenodigdheden de volgende werkdag al in huis! 

Koffiefanaat? Kies niet zomaar elke drank

Als je het lekker vindt om koffie te drinken, dan is dit een manier van leven. Duurzame koffiebranders steunen en geen compromissen sluiten met koffie van slechte kwaliteit zorgt ervoor dat je deel kan uitmaken van de verandering en de juiste koffiepraktijken steunt. 

Voor koffiebranders is koffie niet zomaar een drank, maar een manier van leven. De branders zijn er trots op dat zij koffie van de hoogste kwaliteit produceren en sluiten geen compromissen met koffie van slechte kwaliteit. Kortom, steun voor duurzame koffieboeren en koffiebranders betekent steun voor het harde werk dat gepaard gaat met jouw voortreffelijke bakkie pleur!