Kalk kan makkelijk aanslaan op jouw douchekop. Dit is niet prettig en het zorgt ervoor dat jouw douchekop een minder goede werking krijgt. Het is dus wel echt nodig om met regelmaat jouw douchekop te ontkalken. Het kopen van een waterontharder is ook ideaal. Het zorgt ervoor dat jouw water minder hard is. Hard water kan er zelfs voor zorgen dat jij last krijgt van eczeem. Wij geven jou de ultieme tips om jouw douchekop te reinigen, zodat jij weer zonder problemen kan douchen.

Demonteer de douchekop

Om de douchekop goed schoon te kunnen maken is het handig om de douchekop te demonteren. Het demonteren van de douchekop is heel makkelijk. Je moet het scharniertje losdraaien dat tussen de doucheslang en douchekop zit. Soms zit het scharniertje tussen de douche-arm en douchekop. Als er heel veel kalk aanwezig is, kan het zijn dat het moeilijk gaat om dit los te draaien. Lukt dit niet met je blote handen, gebruik dan een tang om de scharnier los te krijgen. Doe dit wel voorzichtig, want je wilt de scharnier niet afbreken. Mocht het dan nog niet lukken, dan kan je kalkverwijderaar op het kalk doen. Het is sowieso beter om er eerder bij te zijn en de kalk niet de tijd te geven. 

Laat het ontkalken maar beginnen

Je kan het beste een sopje maken met heet water en azijn. Twee derde van het sopje moet azijn zijn. Leg dan de douchekop minimaal een paar uur in het sopje liggen, zodat het erin kan trekken. Op deze manier verwijder je de meeste kalk. Zit er dan nog kalk op de douchekop? Dan kan je kalkverwijderaar gebruiken. Hier krijg je ook altijd kalk goed mee verwijderen. 

Douchekop weer schoonmaken

Na het ontkalken is het wel zo fris om de douchekop af te spoelen. Schrob altijd de laatste restjes kalk nog weg van de douchekop met een schuurspons. Spoel daarna de douchekop nog onder warm water en poets hem weer schoon. De douchekop zou nu ontkalkt moeten zijn. Jij kan weer heerlijk genieten van jouw douche zonder last te hebben van kalkaanslag. Is het kalk niet helemaal weg gegaan? Dan is de kans groot dat jouw douchekop aan vervanging toe is. Wil je deze kosten niet meer hebben? Dan is het een ideale oplossing om een waterontharder te kopen bij Softwatersystems!