Het verkleden met carnaval is het leukste. Iedereen ziet er anders uit en heeft zijn best gedaan. Daarnaast kan het ook heel erg verschillen per regio. In Den Bosch dragen ze onder ander allemaal hetzelfde en in andere gebieden bepaal je zelf wat je aan doet. Het is dan het leukst als jij je onderscheidt van andere en jouw kleding zo gek en leuk mogelijk heb gemaakt. Je kan jouw carnavalsoutfit leuker maken met sokken voor carnaval. door sokken leuker maken. Zo zijn er nog meer tips hoe jij jouw pak leuker kan maken. 

Gekke sokken aandoen

Het maakt niet uit wat je aan hebt. Al ben je een elf of een maffia, sokken kunnen jouw outfit nog leuker maken. Daarnaast kan het zijn dat jij dezelfde kostuum aan hebt als iemand anders. Hoe leuk is het dan als jij er je eigen twist aan geeft en gewoon gekke sokken eronder aan doet en dat met leuke accessoires. Je kan leuke felle sokken aan, glitter sokken of zelfs sokken met een gekke print erop. Je kan het zo gek maken als jij dat wilt. 

Leuke accessoires

Je kan de accessoires helemaal afstemmen op jouw kostuum. Met carnaval is niks te gek. Het is juist leuk als je allemaal gekke accessoires hebt. Je kan er voor kiezen om een te leuke bril toe te voegen, een ketting, een riem, handschoenen en nog een hoop meer. Wil je helemaal voor de look gaan, dan kan je altijd nog een pruik op doen. Zo lijk je nog meer op je kostuum. Rond de carnavalsperiode verkopen ze een hoop artikelen en kostuums. 

Schmink aanbrengen

Het is daarnaast ook leuk om schmink aan te brengen. Het is maar net hoe jij jezelf aankleed. Je kan nepbloed gebruiken, schmink of zelfs glitters. Door dit op je gezicht te plakken, is het gekker en leuker. Hoe gekker hoe beter. Je bepaald zelf hoeveel en in wat voor patroon je het doet. Op het internet staan een hoop tips. Ga je verkleed als vampier? Dan is het onder andere leuk om vampiertanden toe te voegen en wat bloed. Zo lijkt jouw outfit echter en wordt de outfit alleen nog maar leuker. Het is wel belangrijk om van te voren altijd even te controleren of jij wel tegen deze spulletjes kan. Kan je hier tegen? Dan is het altijd leuk om op te plakken of aan te brengen. Neon schmink is ook altijd leuk!