Wanneer je een hond neemt, is de verzorging van de vacht misschien niet iets waar je direct aan denkt. Toch is een gezonde vacht erg belangrijk voor een gezonde hond. Een gezonde vacht weerspiegeld namelijk ook de huid van een hond. Wanneer de huid gezond is, is de vacht dat vaak ook, en andersom. 

Wanneer je een hond met middellang of lang haar hebt, is het belangrijk dat je de vacht van je hond regelmatig kamt of borstelt. Zo voorkom je klitten en ophopingen van vuil. In het artikel hieronder vertellen we je daarom meer over het kammen van je hond en de vachtverzorging.

Ga naar een professional

Natuurlijk is het vooral erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de vachtverzorging van je hond goed gedaan wordt. Je kunt daarvoor dan een professional inschakelen, zoals trimsalon Het Leijdal. Natuurlijk zal deze niet iedere dag je hond komen kammen, maar als je regelmatig bij een trimsalon langs gaat, is het borstelen van je hond een stuk minder werk. De haren worden dan namelijk wat korter geknipt en uitgedund, waardoor het borstelen veel makkelijker gaat. 

Kam regelmatig

Regelmatig borstelen is erg belangrijk, zo zorg je ervoor dat de haren niet gaan klitten en voorkom je dat vuil op de huid blijft zitten. Daarbij voorkom je dat haren overal in je woning achterblijven. Wanneer je een hond met lang, relatief stug haar hebt, is het slim om je hond een keer per dag te borstelen. Heeft je hond wat minder en wat korter haar, dan kun je ervoor kiezen om hem om de paar dagen, of iedere dag te borstelen. 

Zoek de juiste borstel

De juiste borstel is erg belangrijk wanneer je je hond gaat kammen. Er zijn erg veel verschillende borstels te vinden en deze zijn voor veel verschillende haartypes ontwikkeld. Dat maakt dan ook dat er de perfecte borstel voor jouw hond is, dus steek even werk in het vinden van de juiste borstel. Een goede borstel helpt namelijk erg bij het kammen en dat maakt dan ook dat je de haren gemakkelijk gekamd krijgt. Zo voorkom je dat je je hond pijn doet tijdens het borstelen en krijg je de haren wel goed door geborsteld.