Het kalk wat in water zit kan achterblijven in huishoudelijke apparaten. Dit kan ervoor zorgen dat het apparaat minder goed werkt of zelfs kapot gaat na verloop van tijd. Het beste is om te zorgen dat er geen kalkaanslag ontstaat in huishoudelijke apparaten. Is dit al wel het geval? Lees dan snel verder voor verschillende manieren om deze aanslag weg te krijgen.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Er zijn verschillende middelen die je kan gebruiken om huishoudelijke apparaten te ontkalken. Denk hierbij aan natuurlijke producten zoals cola, natuurazijn en citroensap. Er zit zuur in cola wat goed helpt bij het verwijderen van kalkaanslag. Heb je het nodig om de waterkoker te ontkalken? Laat de cola koken, gooi het daarna weg en de waterkoker ziet eruit als nieuw.

Naast cola is natuurazijn een goedkoop en natuurlijk middel tegen kalkaanslag. Er is ook schoonmaakazijn wat je hiervoor kan gebruiken, dit bevat daarentegen wel een hoger percentage azijnzuur. Schoonmaakazijn is niet geschikt voor consumptie en het is dan ook beter om natuurazijn te gebruiken bij het schoonmaken van het koffiezetapparaat of de waterkoker.

Citroensap is effectief en daarnaast is het niet schadelijk voor de gezondheid. Het is dan ook niet erg als er wat resten achterblijven in het koffiezetapparaat na het reinigen. Je kan een verse citroen kopen om te gebruiken, maar een flesje citroensap is ook prima te gebruiken.

Je kan speciale ook ontkalker kopen voor specifieke producten, zoals een koffiezetapparaat of waterkoker. De ontkalkers die hiervoor zijn ontwikkeld bevatten vaak geen chemische middelen. Als je na het ontkalken een kopje thee drinkt zal je dus een schadelijke stoffen binnenkrijgen. Echter zijn er wel ontkalkers die chemische middelen bevatten. Let hier dus goed op als je het aanschaft.

Waterontharder

Om kalkaanslag in huishoudelijke apparaten te vermijden kan je ervoor kiezen om een waterontharder aan te schaffen bij waterontharder24. Hier worden verschillende waterontharders verkocht van goede kwaliteit. Tevens kan je er terecht voor passend advies.

Maar wat is nu eigenlijk het nut van een waterontharder? In leidingwater zit kalk, aangezien er in de grond in Nederland ook kalk zit. De kalk blijft zitten in het grondwater. Door het gebruik van een waterontharder wordt kalk uit het water gefilterd. Dit tot resultaat dat er geen kalkaanslag meer blijft zitten in huishoudelijke apparaten.