We hebben allemaal wel eens een foto gemaakt of dat iemand anders een foto van je heeft gemaakt, waar je niet helemaal op staat hoe je wilt. Er zijn ook sommige mensen die het niet voor elkaar krijgen om goed fotografeerbaar te zijn, het kan dan zijn dat je niet fotogeniek bent. Als je fotogeniek bent houdt dat in dat je goed fotografeerbaar bent en vrijwel altijd leuk op een foto staat. Als je niet fotogeniek bent, geen zorgen er zijn genoeg manieren om meer fotogeniek te zijn. We gaan in dit artikel je daarvoor een aantal tips geven.

Comfortabel en kwaliteit

Bij het maken van een foto zijn er twee dingen erg belangrijk, dat je je comfortabel voelt en dat de foto´s van kwaliteit zijn. Als iemand anders foto´s van je gaat maken is het van belang dat je je goed voelt bij het persoon die de foto´s maakt. Als je je ongemakkelijk bij dat persoon voelt is het ten eerste niet fijn voor jezelf aar het doen ten tweede ook niet veel goed voor de foto. Het is ook belangrijk dat het persoon die de foto´s maakt weet wat ze doen en je eventueel begeleiden, zo krijg je echte foto´s van kwaliteit. Je zou eventueel bij LINK Fotografie terecht kunnen voor het maken van foto´s, ze maken je op je gemak en begeleiden je bij het maken van foto´s.

Uitstraling

Je uitstraling speelt een grote rol in een foto en hoe je erop staat. Iedere kleine detail heeft invloed op jouw uitstraling. Probeer voor jezelf te bepalen wat je wilt uitstralen en bedenk hoe je dit kan bereiken, experimenteer een beetje. Maakt een fotograaf, een van je vrienden of een familielid de foto? Vraag dan is aan hun wat je het beste kan doen. Als je ingezakt op een foto staat lijk je bijvoorbeeld onzeker in tegen deel van als je borst vooruit en rug recht staat. Op het internet en in boeken is er nog veel meer te vinden over uitstraling en hoe het invloed heeft op hoe fotogeniek je bent. Ook is er veel informatie hoe bepaalde positionering invloed heeft op je uitstraling in foto´s.

Jezelf kennen en verzorgen

Een verzorgd persoon ziet er al gelijk een stuk beter uit op de foto. Een vieze, onverzorgde huid, vet haar en een joggingpak aan sta je minder goed op de foto dan als je een leuke outfit aan hebt en verzorgd bent. Ook is het handig om te weten wat voor jou werkt op de foto. Wat is je goede kant, rechts of links? Lachen met je mond open of dicht? Onderzoek wat voor jou het beste werkt.