Selecteer een pagina

Een waterontkalker is een investering in je huishouden. Het zet hard water om in zacht water. Een waterontkalker beschermt huishoudelijke apparaten tegen kalkaanslag. Een waterontkalker zonder afvoer kopen bij Soft Water Systems is bijvoorbeeld ook mogelijk. Daarnaast heeft zacht water positief effect op het lichaam en de gezondheid. Verder worden badkamertegels en gootstenen gevrijwaard van kalkaanslag. Allemaal zeer positieve effecten dus. Steeds meer mensen besluiten dan ook om een waterontkalker te installeren in hun huis. Tegenwoordig staat gezondheid in het centrum van de aandacht. Mensen achten het dus van belang om 100% zuiver drink- en douchewater tot hun beschikking te hebben. Het valt op dat er buurten zijn in Nederland die een hoog kalkgehalte in hun water hebben. Diverse huishoudens gaan dus over op het installeren van waterontkalkers die ervoor zorgen dat het water wordt gezuiverd van kalk. 

Tips

Allereerst is het handig om een afweging te komen of een waterontharder geschikt is in je huishouden. Controleer de waterhardheid van de buurt om na te gaan of het echt nodig is. Tegenwoordig zijn er veel diverse aanbieders van waterontkalkers. Bovendien komen de waterontkalkers in verscheidene soorten en maten. Het is belangrijk dat men verstand van zaken heeft op het moment van aankoop. Waterontkalkers zijn er in verschillende prijsklassen en daardoor natuurlijkerwijs ook in verschillende kwaliteitsgroepen. Goede waterontkalkers zorgen voor 100% kalkvrij water. Voor een goed resultaat dient er dus te worden gekozen voor een kwalitatieve waterontkalker. Dergelijke waterontkalkers hebben minder onderhoudsbeurten nodig. Verder is het belangrijk dat men de gezinsgrootte in acht neemt bij het kiezen van een waterontkalker. Er moet daarbij worden gekeken naar het jaarlijkse waterverbruik.

Keuzes

Een waterontharder kan overal worden geplaatst mits het dicht bij een watermeter is. Het is daarom handig om alvast na te denken over een geschikt plekje zodat dat kan worden meegenomen in de afweging over de omvang van de waterontkalker. Daarnaast dient er ook een keuze te worden gemaakt tussen een simplex of duplex systeem. Een duplex waterontharder komt wat duurder voor de dag dan de simplex, maar het is het waard. Het geeft een aanzienlijk beter resultaat dan de simplex.