Je hebt besloten een beukenhaag in je tuin te zetten en wilt deze gaan plaatsen. Doe jezelf dan een plezier en lees eerst even dit artikel door. Wij geven je namelijk een aantal tips voor het planten van een beukenhaag, zodat er niets fout kan gaan.

Het planten van een beukenhaag is absoluut niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je de haag gaat planten. Hieronder geven we je wat tips om een beukenhaag te planten.

Snel planten

Als je een beukenhaag hebt gekocht, is het verstandig om niet te lang te wachten met planten. Je kunt de planten het beste meteen in de grond zetten. Zo voorkom je dat de wortels uitdrogen. Heb je geen tijd om ze direct te planten? Zorg er dan voor dat je de wortels goed afdekt met een zeil en dat je de planten uit de wind en in de schaduw legt.

De juiste grondsoort

De beukenhaag kan veel hebben, maar de grondsoort moet wel goed zijn. Een natte, zware kleigrond is totaal de verkeerde grond voor de beukenhaag. Wanneer je dus een beuk wil planten, heb je mooie, losse zandgrond nodig. Plant de planten ook niet te dicht op elkaar, want dan hebben ze niet voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Je kunt ze beter wat verder uit elkaar zetten, zodat ze veel licht kunnen vangen en mooi vol worden.

Snoeien en bemesten

De beukenhaag kan redelijk snel groeien, maar moet wel op de juiste manier behandeld worden. Zo moet de haag eigenlijk twee keer per jaar gesnoeid worden. Zo krijgt de haag de kans om nieuwe knoppen en vertakkingen aan te maken, waardoor deze mooi vol en groen blijft. 

Ook het bemesten moet minimaal een keer per jaar gebeuren. Je hebt immers veel planten in een klein stukje grond staan. Zo zorg je ervoor dat de plant het hele jaar door voldoende voedingsstoffen heeft. De plant heeft dan ook de energie om die nieuwe knoppen aan te maken en mooi dicht te groeien.

Hagen-planten.nl