Houd je aan het einde van de maand niet zoveel over als je graag wil? Geef je iets te makkelijk geld uit? Er zijn allerlei manieren om geld te besparen. Hieronder lees je vijf tips.

Doe een trui aan

Het is winter. Buiten is het koud, maar binnen uiteraard ook. De verwarming aan dus. Zet de verwarming nou eens iets zachter dan je gewend bent. Het kost ontzettend veel energie om een ruimte te verwarmen. Als je de verwarming iets lager zet, bespaar je daar jaarlijks een flinke duit mee en het is ook nog eens goed voor het milieu. Heb je het alsnog koud? Doe een lekkere warme trui aan. 

Aan het verbouwen? Besparen kan

Je denkt eraan om je zolder te verbouwen om een bijkeuken bij te bouwen. Dit loopt al snel flink in de papieren. Bekijk dus hierbij wederom waarop je kunt besparen zonder dat het de kwaliteit teniet doet. Besparen doe je liever niet op het materiaal dat je gebruikt of op de ervaren ingehuurde klussers, bekijk dan waar je wel kunt besparen. Zoals op de afvalverwerking. Zo biedt BudgetBak mooie prijzen en levert kwaliteit.

Vergelijk de prijzen van items online

Het wereldwijde web bestaat alweer een tijdje en met de komst van dit ingenieuze middel kunnen we tegenwoordig makkelijk de prijs van een product vergelijken. Waarom zou je dan niet even de moeite nemen om dit te doen? Het kan je veel geld schelen als blijkt dat de ene laptop bij die ene winkel goedkoper is dan bij de andere. Het is nog handiger om verschillende vergelijkwebsites naast elkaar te gebruiken. Zo betaal je nooit teveel.


Kijk kritisch naar je abonnementen

Je bent al langer dan je denkt geabonneerd op een tijdschrift, omroep, krant, fitnessclub of andere instanties: kijk daarom eens kritisch welke je wel vaak gebruikt en welke niet. Sta je nog achter dat ene goede doel? Lees je de krant wel elke dag? Wellicht kun je je abonnement wijzigen naar een goedkopere versie. Ook zo bespaar je geld. Als je er de laatste zes maanden helemaal geen gebruik van hebt gemaakt, dan is het effectiever om je abonnement op te zeggen wat nog meer bespaard. 


Koop wat je nodig hebt

Dit klinkt heel simpel, maar wie loopt er nou niet weleens met een verlekkerde blik door de supermarkt? Allerlei lekkere dingen kopen kan natuurlijk wel een keertje, maar bekijk eens kritisch wat je echt nodig hebt. Dit geldt overigens ook voor aanbiedingen zoals twee halen, één betalen: had je ook zonder de aanbieding twee producten gekocht?