Praktisch iedereen is het er roerend over eens dat studeren in het buitenland tal van voordelen biedt. Zelden of nooit kom je iemand tegen die een buitenlands avontuur om te studeren afraadt. Naar het buitenland met Asse bijvoorbeeld stimuleert studenten om de geboden kans met beide handen te grijpen. En daar zijn verschillende hoofdredenen voor. 5 grote voordelen even op een rijtje gezet.

#1. Je leert op je eigen benen staan

  • Je leert zelfstandig en op je eigen benen staan
  • Je staat meer begripvol open voor de culturele verschillen
  • Het verbetert je talenkennis wat in de toekomst altijd goed van pas kan komen
  • Op de je cv staat dit goed. Bij een sollicitatie kan dit helpen omdat het aantoont dat je volwassen bent

#2. Je boost het zelfvertrouwen

De vaardigheid van communicatie schiet als een komeet de hoogte in. Eén van de grote pluspunten is dat je vertrouwen in het buitenland een boost krijgt. Dit komt omdat je je eigen weg moet vinden in een andere leef- en cultuurwereld, een nieuwe kennissenkring moet opbouwen en je eigen financiële boekhouding moet beheren. Al deze kleine externe factoren zorgen voor een volwassenstatus.

#3. De verruiming van je woordenschat

Er is een hemelsbreed verschil tussen het echt meemaken van een taal of het leren van een taal. Wanneer je voor een langere periode in het buitenland vertoeft, leer je beter de lokale uitdrukkingen kennen. De uitspraak gaat ook meer authentieker zijn dan wanneer je slechts een cursus van een paar weken volgt. Voortdurend een gesprek aangaan met locals doet wonderen.

#4. De wereld ontdekken vanuit een andere invalshoek

Belangrijk is dat je de wereld vanuit een andere invalshoek leert ontdekken en dat op alle vlakken. Langetermijnstudenten hebben de mogelijkheid om de nieuwe thuis te ontdekken. Dit kan gaan van een favoriet restaurant tot een leuk gezellig koffiehuis.

#5. Het land verkennen op je eigen manier

Je bucketlist afvinken gaat iets makkelijker en eenvoudiger wanneer je voor een hele periode in het buitenland verblijft. Een langetermijnstudent heeft tussen de lesweken door eveneens vakanties. Een uiterst geschikte tijd om de regio en bezienswaardigheden te leren verkennen. Het geeft je ook de gelegenheid om nieuwe vrienden te ontmoeten.