Ayurveda is een Indiaas geneeskundig systeem dat zich inmiddels over de hele wereld heeft verspreid. Dit oude behandelingssysteem kent verschillende medicijnen, waarvan de Ayurvedische thee een welbekende is, een drankje die is gebaseerd op kruiden zoals komijn, gember, koriander en venkelzaad. Deze thee wordt gebruikt om onder meer de normale werking van het spijsverteringsstelsel in stand te houden, het lymfestelsel te stimuleren en de pH-waarde in ons lichaam te reguleren. Bovendien kan Ayurvedische thee helpen bij allergieën, stress, angst, huidproblemen zoals eczeem, hoge bloeddruk en cholesterolgehalte, artritis en zelfs psychische aandoeningen zoals schizofrenie. In deze blog lichten we enkele belangrijke gezondheidsvoordelen van Ayurvedische thee verder toe.

Gaat veroudering tegen

De antioxidanten in de kruidenthee van Ayurvedische thee kunnen het verouderingsproces vertragen, doordat ze de lichaamscellen aanvullen en ervoor zorgen dat de huid er jong en gaaf blijft uitzien. Bovendien beschikt de thee over essentiële mineralen en vitaminen die de geest verfrissen en de huid van een stralende gloed zullen voorzien.

Uitstekende thee voor ontgifting

Je kent het vast wel: te snel verleid worden door ongezonde maar smakelijke lekkernijen die al snel resulteren in flinke eetbuiten. Dit is waarom ons lichaam regelmatig ontgifting nodig heeft, en Ayurvedische thee is een uitstekend middel om daarbij te helpen. Dit komt omdat Ayurvedische thee een drank is die het lichaam zuivert en helpt slechte toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Versterkt het immuunsysteem

De vitaminen en antioxidanten die te vinden zijn in Ayurvedische thee, zijn bijzonder heilzaam tegen diverse ziekten en infecties. Sterker nog, deze theesoort bevat gezonde ingrediënten die het lichaam beschermen tegen stress en zelfs het risico op chronische ziekten kunnen verminderen.

Zorgt voor stressvermindering

Een van de grootste voordelen van Ayurvedische thee, afgezien van de prettige smaak, is dat helpt de geest tot rust te brengen en kan helpen om de chemische stoffen vrij te maken om stress en depressie te bestrijden. Ayurvedische thee is een uitstekend anti-depressivum, omdat het kan helpen bij het verlagen van de cortisolspiegel, het verbeteren van de hersenfunctie, het versterken van de immuniteit en het beschermen van cellen tegen schade.

Wil je Ayurvedische thee en vele andere soorten kruidenthee kopen? Dan ben je bij De Koffiebaron aan het juiste adres, voor een enorme collectie aan thee, koffie, supplementen en toebehoren.

Tot slot: Ayurvedische thee helpt bij gewichtsverlies!

Je zou wellicht niet direct denken dat het drinken van thee je kan helpen afvallen, maar het is toch echt zo! De beste Ayurvedische thee kan het lichaam namelijk helpen om gewicht te verliezen zonder zware inspanning, omdat de ingrediënten in Ayurvedische thee kunnen bijdragen aan het verbanden van vet en het bevorderen van de stofwisseling.