Wil je binnenkort je scooter rijbewijs halen of ben je toe aan een nieuwe brommer? Tegenwoordig heb je elektrische scooters, benzine brommers en E-Choppers om uit te kiezen. Hoe weet je nou welke soort scooter het beste bij je past? In dit artikel bespreken we alle drie de opties!

De voordelen van een E-Scooter

Een groot voordeel van een elektrische brommer, is dat je milieuvriendelijk de weg op gaat. Doordat je niet op benzine rijdt, stoot je geen CO2 uit, waardoor je geen schade toebrengt aan mens, dier en milieu. Met een e-scooter kun je meteen wegrijden; je hoeft geen motor warm te laten draaien. Daarnaast rijd je in stilte op de baan, zodat je kunt genieten van muziek of een gesprek met je maatje dat naast je rijdt. Dat is een stuk gezelliger dan proberen om boven het geronk van een motor uit te komen! Een elektrische brommer kopen betekent trouwens ook dat je een hoop geld bespaart, omdat je hem overal kunt opladen en geen benzine hoeft te tanken. Verder is het onderhoud van een ez-chopper stuk gemakkelijker, al zul je op den duur wel een nieuwe accu moeten aanschaffen.

Benzine brommers

De brommer die al generaties lang meegaat, dat is de ‘gewone’ bromfiets. Deze heeft een motor en rijdt op benzine; je zult dus moeten tanken. Dat kan aardig duur uitpakken; daarom is het goed om te kiezen voor Euro 98. Euro 98 is duurder dan Euro 95, maar gaat wel langer mee, wat je op de lange termijn geld bespaart. Een voordeel van het rijden op een benzine scooter, is dat je niet afhankelijk bent van stroom en dat je een authentiek gevoel krijgt tijdens het rijden. Ook hebben je ouders de kans om hun oude brommertje aan jou door te geven en kan jij de brommer op jouw beurt weer aan je kinderen geven.

De E-Chopper

Ben je helemaal gek van motoren en zie je jezelf wel rijden op een Bobber of een Easy Rider, maar wil je graag rekening houden met het milieu? Dan is de E-Chopper de ideale oplossing! Je hebt alle voordelen van het elektrisch rijden, maar dan op een chopper die niet van een benzine motor te onderscheiden is. Om op een E-Chopper te mogen rijden, heb je een bromfietsrijbewijs nodig, ook wel bekend als een AM-rijbewijs. Een E-Chopper mag je daarnaast aanschaffen als je 16 jaar oud bent; voor een motor moet je minimaal 18 jaar oud zijn om A-rijbewijs te mogen halen. Met een E-Chopper ga je niet alleen stoer de weg op, het is ook nog een hartstikke veilig!