Er zijn talloze mogelijkheden wanneer het gaat om houten vloeren. Op internet is er veel informatie en deze klopt niet altijd even goed. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop van een houten vloer. Denk aan onder anderen het soort hout, ondervloer en de vloeronderhoud. Je wilt namelijk nog jaren plezier hebben van de vloer. Ambiance schoonmaakdiensten zorgt voor vloeronderhoud in Tilburg

Onderhoud 

De eerste stap die je moet zetten is de keuze maken tussen een gelakte of een geoliede houten vloer. Bij beiden soorten is onderhoud nodig, alleen er zit wel een verschil in de manier en de hoeveelheid. Vloeronderhoud is erg belangrijk bij houten vloeren om beschadigingen door zand of steentjes te voorkomen. Een deurmat helpt al veel bij het schoonhouden van de vloer, alleen moet deze uiteraard wel schoon worden gehouden. Ook is het verstandig om de vloer met een onderhoudsmiddel te onderhouden. Let ook hierbij op 

welke soort onderhoudsmiddel je neemt. 

Het kiezen van de houtsoort  

Voor de keuze van de houtsoort moet je laten meewegen hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. In de keuken waar de catering wordt geregeld, is het bijvoorbeeld niet verstandig om een houten vloer te leggen. 

In het verleden werd er vaak gekozen voor massief hout. Tegenwoordig wordt er vaker gekozen voor een samengestelde vloer. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen, waarvan alleen de bovenste van massief hout is. Tevens is deze ook verkrijgbaar in verschillende diktes. Dit is het geval bij lamelparket, duoplank of multiplank. De nieuwe generatie houten planken zullen slechts minimaal ‘werken’ door verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. 

Goede ondervloer of verlijmen?

De ondervloer moet geschikt zijn voor het leggen van een houten vloer. De vloer moet egaal en droog zijn. Ook moet de dekvloer voldoende treksterkte aankunnen en dus trekbestendig zijn. Een houten vloer op vloerverwarming is ook mogelijk. Echter is het wel zo dat niet alle houten vloeren hiervoor geschikt zijn.