Vanaf 1 december 2020 is het voor iedereen verplicht om in openbare gebouwen een mondkapje te dragen. Ben jij een brildrager? Dan heb je vast al gemerkt dat een bril in combinatie met een mondkapje voor beslagen glazen kan zorgen. Wij vertellen je graag hoe je deze twee wel kan combineren zonder problemen.  

Het juiste mondkapje

Net als bij brillen, bijvoorbeeld die van B-optics, is het ook bij mondkapjes belangrijk dat ze goed passen. Het is voor het bestrijden van het virus natuurlijk sowieso belangrijk dat je mondkapje goed zit, maar het zorgt er ook voor dat je adem niet tot je brilglazen kan komen. Sommige mondkapjes hebben een buigbare strip bij de neus, die kun je stevig aanduwen om er zeker van te zijn dat het mondkapje goed zit. Daarnaast kun je de touwtjes of het elastiek van je mondmasker strakker aantrekken of kruisen, zodat je masker strakker zit en beter aansluit. 

Schone glazen 

Als het lang geleden is dat jouw bril goed gepoetst is, kan dit ervoor zorgen dat je glazen sneller beslaan. Er zijn zelfs speciale anti-condens sprays op de markt om te voorkomen dat brilglazen beslaan. Mocht je deze niet in huis hebben of niet willen aanschaffen, dan kun je ook simpel afwasmiddel gebruiken om condensatie tegen te gaan. Smeer een klein druppeltje afwasmiddel op je glazen en wrijf dit goed schoon met een brillendoekje. Zorg wel dat je geen agressieve zeep met citroen gebruikt, omdat dit de coating van je bril kan beschadigen. 

Overstappen naar contactlenzen

Werken bovenstaande tips niet voor jou? En lukt het maar niet om te wennen aan het dragen van een mondkapje in combinatie met een bril? Dan kan het interessant zijn om over te stappen naar lenzen. Daglenzen zijn in dit geval ideaal. Met daglenzen kun je op dagen dat je een mondkapje moet dragen je lenzen indoen en op andere dagen kun je gewoon je bril blijven dragen. Daarnaast zijn contactlenzen ook een stuk hygiĆ«nischer dan een bril. Dat is mooi meegenomen in deze tijd!