Het aanschaffen van hair extensions heeft niet alleen maar voordelen. Door hair extensions maak je jouw dunne haar dikker en krijg je meer volume. Ook kan het gebruikt worden wanneer jij langer haar wilt hebben. Een hoop voordelen dus, maar het heeft ook nadelen. Door Halo hair extensions te kopen krijg jij wat jouw wensen zijn met jouw haar. Het hebben van extensions vraagt wel om extra verzorging, maar daarom is het goed om te weten wat je ervoor moet doen en of jij het waard vindt. 

Beschadigen extensions jouw eigen haar? 

Het plaatsen van extensions is natuurlijk niet zonder één nadeel. Het hebben van extensions kan schadelijk zijn voor jouw haar. Het is schadelijk voor jouw eigen haar wanneer de extensions niet correct worden geplaatst, niet goed worden verzorgt of niet door iemand wordt geplaatsts of verwijderdt die niet professioneel te werk gaat. Zolang dit allemaal goed gedaan wordt, zijn hair extensions niet schadelijk voor het haar. Het is gebruikelijk om na drie tot vier maanden de extensions te vervangen. Na maximaal drie tot vier maanden kan de belasting op de aanhechting te groot worden waardoor er kans bestaat dat je plukjeshaar gaat verliezen. Na drie tot vier maanden kan je ervoor kiezen om de extensions te verwijderen of te vervangen. Bij extensions maar ook bij jouw eigen haar is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan met styling apparatuur die gebruik maakt van hitte. 

De voordelen van extensions

Het grootste voordeel van het nemen van extensions is verlenging van het natuurlijke haar en het geeft meer volume. Veel vrouwen nemen de extensions omdat ze hun eigen haar futloos, dun of te kort vinden. De extensions zijn dan een goede oplossing. Ook voor speciale gelegenheden kunnen hair extensions voor extra glamour zorgen. Een ander voordeel van extensions is dat jouw styling van jouw haar beter en langer blijft zitten. Dit scheelt jouw tijd en frustraties. Een ander voordeel van hair extensions is dat ze goed herbruikbaar zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de haarmatten evenals de microring extensions. De reden waarom ze hergebruikt kunnen worden, gaat schuil in het feit dat ze op verschillende manieren worden bevestigd in vergelijking met andere hairextensions. Een goede verzorging zorgt ervoor dat de extensions tot wel drie keer hergebruikt kunnen  worden in jouw haar

De nadelen van extensions

Doordat de extensions geen natuurlijke voeding uit je hoofdhuid krijgen, moet je ze extra goed verzorgen. Ook duurt het langer voordat je hairextensions aan de lucht zijn gedroogd, wij raden dus altijd aan om na het douchen je haar droog te föhnen. Naast dit is het aanschaffen en onderhouden van extensions prijzig. Een goede verzorging van de extensions is zeer belangrijk, hierdoor blijven de haarstukken mooi, maar er zit ook een prijsje aan de extra onderhoudsproducten voor jouw haar.