Selecteer een pagina

Milieubewustzijn is de laatste jaren bij veel Nederlanders toegenomen. Dit kan op verschillende manieren zijn. Van minder vlees eten tot minder vaak de kachel hoger zetten. Ook kun je tweedehands spullen kopen via bijvoorbeeld Marktplaats zodat deze niet worden weggegooid. Maar ook naar je werk gaan kun je milieuvriendelijk doen. Hoe je dat precies kan doen lees je in dit artikel.

Carpoolen

Een simpele manier is carpoolen. Hiermee haal je een aantal collega’s op zodat die zelf niet hoeven te rijden. In je eentje helpt het niet veel met het uitstoten van CO2, maar als meer mensen het zouden doen zal dit enorm veel schelen. Je kunt er voor kiezen om met een vaste groep collega’s iedereen een week te laten rijden. Carpoolen is alleen een alternatieve manier wanneer er natuurlijk collega’s op jouw route zitten.

Pak het OV

Het gebruik maken van het Openbaar Vervoer is ook een goede manier om minder CO2 te produceren. De trein stoot namelijk helemaal geen CO2 uit. Sommige bedrijven geven (wanneer je op een bepaalde afstand woont) reiskostenvergoeding. Je krijgt dan iedere maand een bepaald bedrag wat ze hebben berekend wat je voor het OV nodig zal hebben.

Ouderwets fietsen

Je kunt ook op z’n Hollands naar het werk gaan door op de fiets te springen. Naast dat de fiets helemaal geen CO2 uitstoot is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Een fiets is alleen niet echt handig wanneer je ver van je werk vandaan woont. Maar woon je het dorp naast je werk? Pak dan eens wat vaker de fiets. Je gaat vanzelf merken dat je je beter gaat voelen.

Zakelijk vervoer

Het kan ook voorkomen dat je op geen enkele manier naar werk kan komen met eigen auto, fiets of het OV. Je kunt voor een bepaalde tijd niet zelf met de auto naar het werk gaan. Daar is gelukkig een oplossing voor: zakelijk vervoer van Taxi Breda 076. Zij zullen jou thuis ophalen en naar je werk brengen. En aan het einde van de dag ook weer naar huis.