Eén van de belangrijkste toestellen die je moet aanschaffen voor jouw horecazaak is uiteraard een horeca vaatwasser. Voor het bestellen van een dergelijke vaatwasser geldt dat je graag rekening zal willen houden met verschillende factoren. In eerste instantie spreekt het voor zich dat zo’n vaatwasser in staat moet zijn om de vaat echt schoon te maken. Bovendien is het echter ook van belang om jezelf de vraag te stellen hoe snel de vaat precies kan worden schoongemaakt. Ook dit zou jouw uiteindelijke keuze namelijk behoorlijk kunnen invloeden. Hoe dan ook, zou jij ook graag ontdekken hoe een geschikte vaatwasser te bestellen voor in jouw horecazaak? Lees dan snel verder!

Welke verschillende soorten horeca vaatwassers bestaan er?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende soorten horeca vaatwassers die er allemaal bestaan. Wanneer we dat doen kunnen we meteen vaststellen dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen tal van verschillende exemplaren. In eerste instantie maken we op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de opties zoals hieronder aangegeven:

  1. Een enkelwandige vaatwasser;
  2. Een dubbelwandige vaatwasser;

Naast de bovenstaande opties kan je er ook nog voor kiezen om over te gaan tot het bestellen van een zogenaamde glazenspoelmachine. In het bijzonder voor bijvoorbeeld bars, maar zeker ook voor restaurants kan het bestellen van een dergelijke machine de moeite waard zijn om te overwegen.

Heb je een horecazaak waarin je behoeften hebt aan een vaatwasmachine die beschikt over een grote capaciteit voor wat het verwerken van je vuile vaat betreft? Dan zal je kunnen vaststellen dat het bestellen van een zogenaamde doorschuifmachine in de praktijk veruit de interessantste keuze is.

Voor welk type horeca vaatwasser moet je kiezen voor in jouw zaak?

Het feit dat er verschillende soorten vaatwassers voor de horeca bestaan zorgt er voor dat veel mensen niet meteen weten welk exemplaar nu precies voor hen het meest interessant is. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om even de concrete voordelen per type vaatwasser te gaan bekijken. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat bijvoorbeeld doorschuifvaatwassers over bijzonder korte, maar wel erg grondige wasprogramma’s beschikken. Deze wasprogramma’s nemen in de praktijk amper één à twee minuten in beslag. Bovendien is het zo dat ook de vaatwaskorf zeer eenvoudig te hanteren is voor een optimaal gebruiksgemak.

Niet alleen de manier waarop een horeca vaatwasser werkt is van belang om rekening mee te houden. Wat namelijk bovendien ook te denken van de vereiste capaciteit? Voor menig aantal horecazaken geldt dat ze een behoorlijke hoeveelheid vuile vaat te verwerken krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat een gewone voorlader voor deze zaken niet voldoende is. Zij kunnen dan ook bijvoorbeeld meer behoeften hebben aan een zogenaamde doorschuifmachine. Bij het kopen van een horeca vaatwasser zijn er dus duidelijk tal van verschillende zaken waar je zeker bij stil zal willen blijven staan. Vergelijk in ieder geval goed de diverse vaatwassers en maak uiteindelijk steeds jouw keuze aan de hand van jouw eigen situatie. Alleen op die manier kies je voor het beste toestel.