De dag begint en u opent uw lunchroom of brasserie. De eerste klanten druppelen binnen en al gauw komen de eerste bestellingen binnen. De een wil een cappuccino en de ander een latte macchiato. Nu is het tijd om uw klanten een perfecte service te geven. Wat onmisbaar is voor iedere horecaondernemer is een professionele koffiemachine. Koffie geeft immers een kickstart aan iedere dag. Het is dus belangrijk dat de koffiemachine bij uw onderneming past. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen koffiemachines.

Een volautomatische koffiemachine kopen

Wilt u een koffiemachine voor de horeca kopen? Dan is het belangrijk dat uw koffiemachine bij uw onderneming past. Waar vroeger een ouderwetse pot koffie werd gezet, is er tegenwoordig een grote keuze uit verschillende koffiemachines. Iedereen kan tegenwoordig een volwaardige barista zijn, door de uitgebreide opties die veel machines bieden. Zo is voor veel restaurants, lunchrooms, brasseries, hotels en andere horecazaken een volautomatische koffiemachine voldoende. Deze machines kunnen iedere soort koffie zetten; van gewone koffie, tot cappuccino, ristretto’s en latte’s. Doordat de machines volautomatisch zijn, is het voor personeel eenvoudig om te bedienen. Slechts één druk op de knop (of in dit geval, het display) is voldoende om de gewenste koffie te zetten. Binnen enkele seconden is de perfecte kop verse koffie gezet. Volautomatische koffiemachines zijn zeer compact gebouwd en het aantal koppen wat gezet kan worden varieert van 35 tot 200 koppen per dag, zonder aanvulling van koffiebonen of tussentijds leegmaken van de residubak. 

Een espressomachine kopen

Een alternatief is de espressomachine. Deze zijn verkrijgbaar met 1, 2 of 3 pistons en staan bekend om hun stijlvolle uiterlijk. In deze machine worden de koffiebonen precies gepast vermalen waardoor de klant een kopje koffie naar wens kan bestellen. Deze machines zijn vaak wat breder van opzet, waardoor ze meer ruimte in beslag nemen. Een espressomachine bedienen is iets ingewikkelder dan een volautomatische machine, maar het is evengoed prima aan te leren voor personeel. Vindt u design belangrijk, dan heeft de espressomachine een streepje voor op zijn volautomatische concurrent. Het aantal pistons bepaalt mede de prijs, evenals extra’s zoals een dubbel waterreservoir, stoompijpjes en ledverlichting.

Losse of ingebouwde melkopschuimer

Daarnaast kunt ook kiezen voor een koffiemachine met ingebouwde melkopschuimer, of kiezen voor een losse melkopschuimer. Dit zorgt voor die dikke, romige schuimlaag op cappuccino’s en latte’s. Afhankelijk van uw onderneming kunt u bepalen welke type machine het beste bij uw behoeftes past.