Selecteer een pagina

Beginnen met afvallen kan heel lastig zijn. Je weet misschien niet goed waar je moet beginnen, aangezien je overspoeld wordt met informatie op het internet. Toch is een goede start het halve werk, dus geven we je in dit artikel wat tips over hoe je het best kunt beginnen met afvallen. 

Beginpunt

Het is goed om te weten waar je start. Weeg jezelf en meet de omtrek van je middel op. Op die manier kun je jouw BMI berekenen en weet hoeveel je moet afvallen om op een gezond BMI te komen. Daarnaast zijn deze startmetingen straks goed om te vergelijken en te weten hoe ver je al gekomen bent. Heb je een BMI dat hoger is dan het aanbevolen BMI? Dan raden we aan om naar de huisarts te gaan voor je start met afvallen. De huisarts kan je doorverwijzen naar een goede diëtist van Samen Sterk in Utrecht. Zo heb je altijd een stok achter de deur en weet je zeker dat je op een goede manier gaat afvallen, zonder dat je bijvoorbeeld voedingsstoffen tekort gaat komen. 

Eetdagboekje invullen

Om precies te weten wat en hoeveel je nu eet, kun je een eetdagboek bijhouden. Noteer bijvoorbeeld voor een week lang alles wat je eet en drinkt. Zo kom je erachter waar jouw valkuilen liggen en waar je onnodig veel calorieën door binnenkrijgt. Ook tijdens het afvalproces kan het goed zijn om een eetdagboek bij te houden. Daarnaast kun je ook noteren hoeveel je per dag beweegt, zo krijg je een goed overzicht van hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je er verbrandt. Dan is het wel belangrijk om ook je rustverbranding te weten. Deze kun je zelf uitrekenen, of door een diëtist laten bepalen. 

Mindset

Wanneer je wilt starten met afvallen, is daar een nieuwe levensstijl voor nodig. Dit is niet niks en dit proces moet je ook zeker niet onderschatten. Het zal doorzettingsvermogen, toewijding en discipline vereisen. Vraag jezelf af waarom je wilt afvallen en hoe graag je dit wil. Je gaat je doelstellingen alleen behalen wanneer je er vol voor gaat, dus doe dat vanaf de eerste dag dat jij aan de slag gaat met jouw nieuwe levensstijl. Als jij dit echt wil en als jij er helemaal voor gaat, gaat het je zeker lukken!