Een van de meest voorkomende klachten die medewerkers op kantoor ervaren, zijn polsklachten. Deze kunnen veel pijn doen en medewerkers beperken in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. In dit artikel geven we je wat tips om polsklachten te voorkomen. 

Pauzemomenten inplannen 

Door elke dertig tot veertig minuten je handen te ontspannen, verminder je de kans op polsklachten. Haal je handen bijvoorbeeld even van het toetsenbord en de muis af en leg ze op schoot. Zo krijgen je polsen even rust en zullen ze minder snel ge├»rriteerd raken. Het kan ook helpen om even op te staan en thee te halen, of iets te vragen aan een collega. Zo lang je jouw handen maar even van het toetsenbord haalt. 

Afwisselen van werkhouding 

Wanneer je te lang gefocust aan het werk bent, verkrampt je hele houding. Dan kan het gebeuren dat je polsen heel de tijd op het toetsenbord liggen. Zorg dat je je handen blijft bewegen en wissel regelmatig van taak. Laat daarnaast je armen zo losjes mogelijk hangen, zodat je een verkrampte houding voorkomt. 

Juiste werkhouding

Zorg voor een goed afgestelde werkplek, dit betekent heel veel voor je lichaam. Zorg dat je ellebogen in een hoek van minimaal negentig graden staan en klap de pootjes van je toetsenbord in. Hierdoor komt er zo min mogelijk druk op je polsen te staan. Ook is het aan te raden om een toetsenbord zonder numeriek deel te gebruiken. Zo kan de muis dichterbij de toetsen van het toetsenbord staan, waardoor je jouw polsen minder hoeft te buigen. Zorg daarnaast dat de spatiebalk recht voor je neus ligt en investeer in een armsteun en een ergonomische muis. Een andere goede tip is om de muis vanuit je elleboog te bedienen, in plaats van vanuit de pols. De korte constante bewegingen vanuit je pols zijn namelijk heel vermoeiend en die kan voor klachten zorgen. Door de muis vanuit je elleboog te bedienen, zal je pols recht blijven staan, waardoor er veel minder spanning op je pols komt. 

Voorkom stress

Stress is nooit goed voor je lichaam. Maar dat stress ook invloed heeft op je polsen, daar denken niet veel mensen direct aan. Stress door bijvoorbeeld deadlines of conflicten op de werkvloer wordt door je lichaam omgezet in spanning. Door deze spanning verkrampt het lichaam en kun je eerder last krijgen van fysieke ongemakken zoals een pijnlijke pols. Laat een pijnlijke pols meteen behandelen door handpolsexpert.nl