Selecteer een pagina

Een goed afscheid is erg belangrijk voor een verloren dierbare. Dit is het laatste afscheid wat je geeft voor diegene en dat hoort goed en mooi te gaan. Er zijn helaas best wat dingen waar je aan moet denken bij het regelen van een uitvaart, zeker als je die volledig naar je eigen wensen wilt maken. Daarom geven we je de beste tips voor de ideale uitvaart. 

Denk aan de overledene

Dit is voor sommige eigenlijk al wat ze de hele tijd doen maar voor sommige niet helemaal. Het in je hoofd houden van de overledene is erg belangrijk omdat het toch het afscheid is van degene die is overleden, niet jouw dag maar van de overledene. Denk dus niet aan jouw wensen maar denk aan de wensen van de overledene bij het inrichten van de uitvaart. Zo krijg je ook meer het gevoel dat je ook echt afscheid neemt van de overledene. 

Denk terug aan vorige uitvaarten

Als je terugdenkt aan vorige uitvaarten krijg je een idee van hoe het hoort of hoe het niet hoort. Zo weet je bijvoorbeeld of de muziek wel of niet passend was bij die uitvaart. Of de gasten die er waren teveel waren of juist niet. Zulke dingen zijn erg belangrijk om aan te denken bij het laatste afscheid van een geliefde. Je wilt natuurlijk de ervaring voor jezelf en de gasten zo goed mogelijk maken bij het afscheid nemen. 

Een uitvaartondernemer

Het regelen van een uitvaart kan nogal wat tijd, moeite en geld kosten. Dit kan voor veel stress en zelfs ruzie zorgen. Dit wil je niet terwijl iedereen in rouw is om de overledene dus zorg er daarom voor dat je een goede uitvaartondernemer inschakelt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uitvaartondernemer Marius Terol. Die houden al je wensen en eisen van de uitvaart in acht en zorgen ervoor dat je goed afscheid kan nemen en het een plekje kan geven. Marius Terol regelt alles van de muziek, tot de gasten ontvangen, tot de locatie, tot de kist en dat alles in overleg met de nabestaande van de overledene om het zo prettig mogelijk te maken.