Heb je het gevoel dat je de laatste tijd steeds meer stress ervaart op je werk? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met hoge werkdruk. Dit is een probleem dat steeds vaker voorkomt, en als je er niet goed mee omgaat kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. In deze blog vertellen we je wat je moet doen bij hoge werkdruk. Op deze manier kun je er samen met je werkgever of HR-afdeling iets aan doen, en voorkom je dat het problemen gaat geven voor jouw gezondheid.

Praat met je werkgever

Als je merkt dat de werkdruk steeds hoger wordt, is het belangrijk om hierover te praten met je werkgever of HR-afdeling. Zij kunnen samen met jou kijken naar de oorzaken van de hoge werkdruk, en er samen met jou iets aan doen. Soms is de oplossing simpel, zoals het bijstellen van je werkrooster of het toewijzen van andere taken. Maar soms is er meer aan de hand, en kan er sprake zijn van burn-out.

Houd rekening met een burn-out

Burn-out komt steeds vaker voor, en kun je herkennen aan een aantal symptomen. Als je merkt dat je chronisch moe bent, geïrriteerd raakt of snel geïrriteerd bent, of dat je interesse in je werk verloren lijkt te zijn, dan kan dit een teken zijn van burn-out. Als je burn-out ervaart is het belangrijk om hierover te praten met je werkgever of HR-afdeling, en om hulp in te schakelen. Er zijn verschillende coaches die gespecialiseerd zijn in burn-out, zoals een burn out coach in Ruchphen. Zij kunnen je helpen om weer grip te krijgen op je werk, en om ervoor te zorgen dat je weer plezier hebt in wat je doet.

Al met al is het belangrijk om bij hoge werkdruk er samen met je werkgever of HR-afdeling iets aan te doen. Op deze manier voorkom je dat het probleem verergert, en kun je ervoor zorgen dat jij gezond blijft.